НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 Арахамія хоче ядерну зброю, "Голос" розійшовся, а Тіхановська в Білому домі

15:41 / 29 липня 2021

Партію "Голос" залишають нардепи

А тим часом на з'їзді партії вирішили, що головою політичної сили залишається Кіра Рудик. 

На з'їзді партії "Голос" лідерка партії Кіра Рудик відзвітувала про роботу партії з часу проведення місцевих виборів жовтня 2020 року та презентувала стратегічне бачення подальшого розвитку партії. Відповідаючи на запит частини партійців, було поставлено на голосування питання довіри голові партії. 86% делегатів висловили свою підтримку діючій голові партії, повідомляється на сайті "Голосу".

Перед цим троє нардепів "Голосу" опублікували у соцмережах заяви про вихід з партії – це Олександра Устінова, Ярослав Юрчишин, а Ольга Стефанишина виходить по-особливому: написала заяву на шматку туалетного паперу.

Причиною для цього вказували "узурпацію влади у партії Кірою Рудик та систематичне порушення виборчих обіцянок керівництвом партії.

Також вищезгадані нардепи анонсували, що партію залишать й інші нардепи "Голосу". Відомо також про Соломію Бобровську та Юлію Клименко.

Остання теж виклала свою заяву у Facebook.

Отже сьогодні з партії Голос на знак протесту проти чергового фейкового з’їзду, рейдерства партії та її системного знищення на користь олігархату з її лав вийшли 7 народних депутатів Ярослав Юрчишин, Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Володимир Цабаль, Роман Лозинський, Ольга Стефанішина та я. Тепер фракція ПП Голос у Верховній Раді України складається з 70% НЕ партійних членів фракції. Народними депутатами – членами партії "Голос" залишилися Рудик, Железняк, Рахманін, Совсун, Осадчук, Василенко, Рущишин", – написала Юлія Клименко.

Заява про вихід з партії Ольги Стефанишиної

Вихід депутатів з партії не означає виходу з фракції. Про це Юрчишин, власне, розповідав в етері 16+. Вже тоді він казав, що готовий вийти з партії.

16 червня UMN.UA писав, що у середені фракції "Голос" з'явилося об'єнання з 10 нардепів. У коментарі нашому сайту нардеп Соломія Бобровська пояснювала, що це потрібно "для того, аби відмежувати себе від дій керівництва фракції та дій керівництва партії". 

"Тому що ми їх не підтримуємо і не узгоджуємо і діємо як окрема десятка, яка називається "Справедливість" у рамках фракції", – повідомила Бобровська.

Арахамія та ядерна зброя

"Могли б шантажувати світ" – Арахамія вважає помилкою відмову від ядерної зброї.

У Кравчука, мені здається, фатальна помилка – позбутися ядерної зброї після підписання нічого не значущого меморандуму (Будапештського – ред.). У принципі, ми сьогодні всі успадковуємо цю велику помилку. Всіма іншими помилками всіх інших президентів можна просто знехтувати. Якби ми були ядерною державою, з нами б усі розмовляли б по-іншому, домовлялися б по-іншому. Якщо навіть на це йти, то йти треба було зовсім по-іншому... Ми могли б шантажувати весь світ, і нам би давали гроші на обслуговування, як зараз це відбувається в багатьох інших країнах", – заявив в етері "Україна 24" голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Бадапештський меморандум підписав президент Леонід Кучма після рішення позбавитися всієї ядерної зброї. 

Підписання Будапештського меморандуму. На світлині: Б. Єльцин, Б. Клінтон, Л. Кучма та Дж. Мейджор. 5 грудня 1994 р.

Зустріч на 15 хвилин: Тіхановська поговорила з Байденом у Білому домі

Для мене було честю зустрітися сьогодні вранці з пані Тіхановскою в Білому домі. Сполучені Штати солідарні з Білоруссю в її прагненні до демократії та універсальних прав людини", – написав Байден у Твіттері за підсумками зустрічі.

Як політик, я рада цій зустрічі. Президент Байден сказав, що у світі триває боротьба між автократією та демократією. І ви знаєте, що Білорусь у цій боротьбі на передовій. Тому я закликала президента Байдена допомогти нам зробити Білорусь успішним прикладом ненасильницького переходу до демократії", – йдеться в Телеграмі білоруської опозиціонерки Світлани Тіхановської.

За словами Тіхановскої, зустріч, яка тривала близько 15 хвилин, була дуже теплою, передає Голос Америки.

Я побачила людину, якій небайдуже те, що відбувається в Білорусі. Я донесла до пана президента наші меседжі", – сказала Тіхановська.

Раніше вона зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, його заступником Вікторією Нуланд та радником Держдепартаменту США Дереком Шоллем.

На зустрічі Тіхановська закликала США:

  • прийняти пакет екстреної допомоги для білоруських незалежних ЗМІ, ютуб-проектів, телеграм-каналів, журналістських розслідувань;
  • розширити допомогу громадянському суспільству, репресованим і приватному бізнесу в Білорусі, політв'язням та їхнім сім'ям. Збільшити кількість стипендіальних програм для підтримки студентів і дослідників;
  • дати сигнал росії, що підписані контракти і угоди з режимом не будуть визнані юридично і анулюються;
  • посилити разом з партнерами політичний та економічний тиск на режим, в тому числі зупинити контракти з режимом і запровадити санкції, а також синхронізувати дії з ЄС, Великобританією і Канадою;
  • надати дипломатичну підтримку білоруським демократичним силам в інших країнах;
  • взяти активну участь в організації та проведенні конференції високого рівня по вирішенню кризи в Білорусі.

Блінкен сказав у свою чергу, що він у постійному контакті з Білим домом і президентом Байденом, і вони обговорюють білоруське питання.

Також Тіхановська зустрілася з радником Білого дому з питань національної безпеки Джейком Саліваном. США запевнили у підтримці білоруського народу та у готовності продовжити санкції проти режиму Лукашенки. Аби підтримати політв'язнів та правозахисників, які переслідуються білоруським диктатором.

Президент Зеленський має зустрітися з Байденом 30 серпня.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua