НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

🔴 Вторгнення росії в Україні: 27 лютого, події ночі

09:17 / 27 лютого 2022

Сухопутні війська ЗСУ повідомляють станом на 06:00 27.02.2022 щодо російського вторгнення.

Російський окупант знизив темпи наступу, але все ще продовжує спроби розвити успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

Триває третя доба російського воєнного вторгнення проти України. Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи просування вглиб території України. Війська противника, позбавлені своєчасного поповнення запасів палива та боєприпасів, зупиняються. Особовий склад окупаційних військ, переважна більшість яких є молоді строковики, виснажена попередніми військовими навчаннями та має низький морально-психологічний стан.

За наявною інформацією мають місце факти дезертирства, відмови військовослужбовців зс рф від участі в бойових діях проти України та здачі у полон. Основною тактикою дій окупантів залишається рух та захоплення невеликих міст, сіл та автомобільних шляхів сполучення.

Завдяки потужному опору цивільного населення, підрозділів Збройних Сил України, національної гвардії та національної поліції, спроби взяття під контроль великих міст успіху не мали. Основна мета противника полягає у блокуванні столиці нашої Батьківщини, міста Києва, залишається невиконаною.

Російські окупанти переходять до активного застосування диверсійно-розвідувальних груп, які знищують об’єкти цивільної інфраструктури та вбивають мирне населення великих міст. Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російський агресор наніс ураження по нафтобазі у Василькові та зруйнував газогін в місті Харкові.

Окупанти продовжують підступно наносити ураження багатоповерховим житловим будинкам.

З метою залякування місцевого населення використовують військові частини та підрозділи, укомплектовані, переважно, особами кавказької зовнішності, з поганим знанням російської мови, застосовують адресну розсилку погрозливих та панічних повідомлень.

Протягом доби російські окупанти били по Києву та іншим містам балістичними та крилатими ракетами та застосовували авіацію з території ТОТ АР Крим та Республіки Білорусь. У Мозирському районі Білорусі загарбники сформували ударну групу російських бойових вертольотів для нанесення ударів по об’єктах критичної інфраструктури міст та по наших військах.

Недопущено використання української залізничної інфраструктури, шляхом руйнування залізничних шляхів сполучення з країною агресором. Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію, утримує зайняті позиції вздовж лінії розмежування.

Противник успіху немає на жодному з напрямків.

Втрати окупаційних сил на кінець третьої доби збройної агресії склали: особового складу понад 3000 осіб та понад 200 - полоненими (інформація уточнюється); літаків 16 одиниць; вертольотів 18 одиниць; танків - 102; ББМ різних типів понад 540 одиниць; ЗРК БУК – 1; автомобільної техніки понад 20 одиниць.

Близько 9:00 повідомили ДПСУ, що на Сумщині охоронці кордону та нацгвардійці вступили в бій з диверсійно-розвідувальною групою.

Правоохоронці отримали інформацію про підозрілих осіб, які розставляють мітки по місту під час патрулювання. Для перевірки цієї інформації вибула група розвідувального відділення у складі прикордонників та нацгвардійців. На одній із вулиць військовослужбовці виявили палаючий автомобіль та зупинились, аби перевірити чи є люди в автівці та надати допомогу. Однак були обстріляні диверсійно-розвідувальною групою.

Прикордонники з нацгвардійцями вступили в бій, в результаті якого два прикордонники загинуло, один нацгвардієць поранений. Пошкоджено також автомобіль прикордонників. Наразі перевіряється район ймовірного знаходження диверсійної групи.

Прикордонники разом з представниками інших складових сил безпеки продовжують протистояти російському вторгненню та протидіяти диверсійній діяльності. Просимо місцеве населення допомагати українським воїнам звільнювати від нечисті українську землю. Разом до перемоги!

Штаб ООС о 9:20 пише, що українські захисники під Сєверодонецьком розбили колону окупантів і змусили їх відступити від міста. Загарбники понесли втрати в техніці і живій силі. Крім цього, під Рубіжним українські воїни зупинили ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Важкі бої тривають в районі Маріуполя. Українські військовослужбовці утримують місто та завдають ворогу втрат. Зберігайте спокій та вірте в українських захисників.

О 9:20 Генштаб ЗСУ написав, що повітряні Сили ЗС України кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22.Це черговий воєнний злочин РБ і РФ.  Окрім того, ВМС ЗС України вчергове зірвали висадку ворожого морського десанту у Чорноморській оперативній зоні.    

Близько 9:10 повідомили, що ВМС ЗС України вчергове зірвали висадку ворожого морського десанта у Чорноморській оперативній зоні.     

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua