НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 17:40 День Збройних сил. Досвід Фінляндії для України: хто ти, Ішингер, щоб поради давати?

17:15 / 6 грудня 2021

Поради Ішингера про НАТО й Україну

Голова Мюнхенської конференції Вольфганг Ішингер повідомив в інтерв'ю виданню Handelsblatt, що Україні варто орієнтуватись на Фінляндію, яка в ЄС, але не в НАТО.

Президент росії путін вважає, що займає оборонну позицію. Ним давно рухає страх, що Америка все ж захоче прийняти Україну та Грузію до НАТО. Це червона лінія для росії. Не можна сказати, що Україна та Грузія ніколи не можуть стати членами НАТО. Але ми могли б запропонувати Україні, трохи орієнтуватися на фінів у довгостроковій перспективі. Фінляндія є членом ЄС, але не членом НАТО", – зазначив Ішингер.

Водночас, повідомив Ішингер, він не вірить у можливість військового вторгнення росії в Україну. 

"У Москві знають, що ціна за це буде набагато вищою за вигоду", - додав голова Мюнхенської конференції.

Своєю чергою міністр оборони Олексій Резніков вважає, що Україні варто інтегруватися в НАТО "де-факто", через розширення співпраці. Про це він сказав в інтерв’ю АрміяInform.

Маємо робити ставку на інтеграцію де-факто, беручи усе найкраще. Через розширення спільних проєктів, через конкретні дії. Протягом цього року я у статусі віцепрем’єра кілька разів спілкувався з керівництвом НАТО. У мене є чітке розуміння, що вступ України до НАТО — це політичне рішення на основі консенсусу 30 країн. І колись це рішення буде ухвалене. Мій колега Дмитро Кулеба нещодавно сказав, що 3 країни наразі не готові. Але поки рішення формується, не слід чекати", – розповів Резніков.

Резніков закликає Захід дати військових

Тим часом міністр оборони закликав Канаду, США та Великобританію надати військову підтримку Україні. Про це він сказав в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Мail.

Було б добре, якби канадські інструктори були розміщені в Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на Зміїному острові. Разом з хлопцями зі Сполученого Королівства, з хлопцями з США, на двосторонніх платформах, без НАТО. Над цими територіями повинні майоріти три прапори - прапор Канади, прапор США і прапор Великобританії. Те, що ви тут, було б також хорошим знаком для росіян", - сказав міністр.

На минулих вихідних німецький таблоїд Bild опублікував план московії щодо захоплення України й показава карту.

Інформація про можливе широкомасштабне вторгнення ґрунтується на оцінках кількох людей зі структур НАТО та служб безпеки, які змогли побачити деякі з можливих планів нападу московитів.

За словами високопоставленого офіцера, план захоплення України розглядається путіним, остаточне рішення ще не ухвалене.

Жовте видання поширює мапу з напрямками нападу, яка значною мірою повторює ту, що вже була показана начальником ГУР МОУ Кирилом Будановим як ілюстрація до інтерв’ю американському виданню Military Times.

Нагдаємо, що у кремлі заявили, що у вівторок, 7 грудня о 17:00 за київським часом відбудеться закрита відеоконференція президентів США та московії.

Тим часом у Полтаві

Міський голова Полтави Олександр Мамай сказав в етері каналу "НАШ" сказав, , що війна в Україні йде між росією та США.

Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються оці бойові дії, воюють дві наддержави. Це США і росія", - сказав він.

Далі співрозмовник міського голови, працівник телеканалу "НАШ" додав: "Це геополітична гра, в якій, на жаль, нас використовують як плацдарм".

На що міський голова відповів: "Дуже прикро, що іде брат на брата. І так далі". 

День ЗСУ

Сьогодні о 18:00 одночасно у Харкові на площі Свободи, в Одесі біля Морського вокзалу, у Краматорську на площі Миру, в селі Озерне Житомирської області, у Львові біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, на перехресті вулиць Героїв Майдану та Стрийської, у Києві на Михайлівській площі відбудуться урочистості з нагоди 30-ї річниці ЗСУ за участі президента, керівництва Міністерства оборони України і Збройних сил, повідомили в Міноборони.

Між цими містами проведуть телеміст «Харків – Київ – Краматорськ – Львів – Одеса – Озерне».

Відбудуться демонстраційні покази новітніх зразків озброєння і військової техніки, пройдуть церемонії вручення бойових прапорів і почесних найменувань військовим частинам, нагородження військовослужбовців державними нагородами. Заплановані виступи військових оркестрів та інші розважальні заходи", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, на головній площі Харкова відбудеться військовий марш і передача техніки бойовим бригадам – три танки Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е і 10 броньованих автомобілів «Козак-2М1».

В Одесі відбудеться церемонія включення до складу ВМС ЗС України вдох патрульних катерів типу «Айленд», а також передача іншої техніки.

34 одиниці ББКМ «Козак-2М1» передадуть військовим у Краматорську. На Житомирщині Повітряним силам ЗС України передадуть вертоліт Мі-8 і по одному літаку Л-39, Су-27 і АН-26.

У Львові, Києві і Одесі представники ЗСУ отримають у своє розпорядження 15, 13 і 12 одиниць автомобілів HMMWV, повідомили в МОУ.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua