НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Захопити Київ: німецький таблоїд опублікував план московії

00:46 / 5 грудня 2021

Німецьке бульварне видання Bild поширило інформацію, як росія будує план щодо захоплення двох третин території України, включно з Києвом, передає Новинарня з посиланням на видання

Інформація про можливе широкомасштабне вторгнення ґрунтується на оцінках кількох людей зі структур НАТО та служб безпеки, які змогли побачити деякі з можливих планів нападу московитів.

За словами високопоставленого офіцера, план захоплення України розглядається путіним, остаточне рішення ще не ухвалене.

Жовте видання поширює мапу з напрямками нападу, яка значною мірою повторює ту, що вже була показана начальником ГУР МОУ Кирилом Будановим як ілюстрація до інтерв’ю американському виданню Military Times.

Джерело зазначило, що в разі наказу путіна російська армія завдасть “одночасної атаки з Північного Криму і через сепаратистські території на сході та з півночі”. Атака нібито може статися “наприкінці січня – на початку лютого”, якщо Україна та НАТО не дадуть відповіді на вимоги путіна.

Інші джерела в НАТО розглядають атаку у три етапи. Видання зазначає, що кожна фаза може стати останньою в операції, залежно від реакції Заходу на вторгнення.

Фаза 1: Південь

На першому етапі рф планує завоювати південь України, щоб забезпечити постачання води до Криму, а також відрізати Україну від моря і, отже, від постачання.

Росія планує використовувати десантні кораблі, перекинуті з Балтійського моря до регіону навесні, “для транспортування танків та військ із Криму до району Одеси”, сказав високопоставлений офіцер західної розвідки.

Інший високопоставлений військовий уточнив, що російські плани передбачають проведення десантної операції “на схід від Одеси, між містами Фонтанка та Коблево”. Російські війська “просунуться на північний схід від міста, потім повернуться ліворуч і просунуться до Придністров’я”. Це оточило б Одесу.

Водночас на Херсонщині вздовж річки Дніпро проводитимуться “повітряно-десантні операції спецназу”, які заблокують мости через найважливішу річку країни і, таким чином, перекриють постачання. При цьому з Криму вестиметься артилерійський вогонь по сильних українських позиціях, що має зв’язати українські війська.

У той же час російські танкові частини, знову ж таки за підтримки військово-морського флоту та авіації, будуть просуватися на захід з окупованого Донбасу, потім розділяться та просунуться, з одного боку, у Запоріжжя та в бік Криму.

Якщо це вдасться, весь південь України опиниться під контролем посії, путін прокладе коридор з росії до кордону НАТО з Румунією, пише видання.

Фаза 2: Північний схід

Паралельно з першою фазою війни авіація путіна та балістичні ракети планують послабити військовий потенціал України по всій країні.

Якщо кремль визнає, що умови для цього виконані, російські танкові частини можуть перейти кордон у Луганській та Харківській областях та просунутися до великих міст Дніпро й Полтава.

“Перш за все, вони оточуватимуть міста і відключатимуть електрику, газ і постачання продуктами. Через кілька тижнів росіяни можуть прославити себе як рятівники мирних жителів, вторгнутись у міста, що капітулюють, і врятувати українське населення від голоду або смерті”, – пояснює один з офіцерів.

Фаза 3: Київ

На третьому етапі кремлівська армія наступатиме на Київ із півночі.

“Звичайно, це може статися на початку війни, якщо цього вимагатимуть обставини”, – сказало Bild джерело.

Джерела в НАТО не впевнені, чи буде білоруський режим Лукашенка брати участь у бойових діях.

Якщо Білорусь приєднається до атаки, росія може оточити Київ із північного сходу та північного заходу.

Згодом російські війська просунуться “приблизно до лінії Коростень-Умань, щоб відрізати постачання із заходу України. Тоді можна було б чекати капітуляції Києва, а отже, й України під тиском Заходу”.

Внаслідок такого максимального плану росія може зайняти близько двох третин нинішньої території України.

Інше джерело зазначило: “Якщо росія увійде, санкції все одно будуть. Тоді вже немає сенсу зупинятися на півдорозі”.

“Українці будуть боротися, але вони не зможуть протистояти великій атаці росіян”, – сказав Bild високопосадовець.

За його словами, збройні сили Києва відійдуть на захід країни, “якщо не будуть повністю знищені”.

Інший офіцер сказав, що американських протитанкових ракет “Джавелін” не вистачить для всіх російських танків, а турецькі безпілотники “Байрактар” стануть легкою здобиччю для російських бойових літаків.

За його словами, для захисту України потрібні сучасні західні зенітні ракети типу “Патріот” та протикорабельні ракети типу “Гарпун”.

“Союзники зараз переосмислюють постачання зброї в Україну. Але це рішення не може виходити від НАТО, а лише від його суверенних членів”, – сказав офіцер західної служби безпеки.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua