НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 Зеленський зустрівся з Байденом. Про що домовились Україна та США й чому занервували у кремлі?

15:45 / 2 вересня 2021

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із журналістами і відповів на запитання щодо результатів зустрічі з президентом США Джозефом Байденом. Головною темою переговорів 1 вересня у Білому домі були проблеми безпеки.

Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту США Джо Байдену приєднатися до врегулювання ситуації на Донбасі в рамках нового формату. На уточнююче питання про те, чи йде мова про нормандський або якийсь інший формат, президент відповів: «Якийсь формат».

  •  Щодо вступу до НАТО: «підтримка була, термінів не було»
  • Байден гарантував санкції проти росії у разі енергетичної небезпеки для України через «Північний потік-2»
  •  «Багато разів звучало слово «Крим»
  • Зеленський запропонував Байдену приєднатися до врегулювання ситуації на Донбасі в рамках «якогось формату»
  • «У цілому зустріч була в нормальній, продуктивній, не постійно сонячній атмосфері, у такій нормальній чоловічій розмові»
  •  «Негативу з боку США до України, до мене особисто, до моєї команди, до Офісу президента не було зовсім».

Окрім цього, президент Зеленський передав американському колезі список з іменами 450 полонених, яких незаконно утримує кремль.

Після зустрічі офіс президента опублікував спільну заяву двох Зеленського та Байдена.

Зокрема, у роздлі ІI. ДЕМОКРАТІЯ, ПРАВОСУДДЯ ТА ПРАВА ЛЮДИНИ йдеться про таке:

Реформування судової системи та боротьба з корупцією: Спираючись на ухвалення законодавства про реформу судової системи, Україна планує реформувати свій судовий сектор відповідно до найкращих міжнародних практик. Водночас Україна має намір розбудовувати успішно створену незалежну антикорупційну інфраструктуру для реалізації життєво важливих ініціатив, які захищають незалежність та покращують ефективність цих інституцій у викорененні корупції та притягненні до відповідальності корумпованих осіб. Ці кроки включають негайне обрання нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора відповідно до найкращих міжнародних практик та ухвалення законодавства для захисту повноважень Директора Національного антикорупційного бюро України, а також забезпечення прозорого та надійного процесу відбору наступника. Допомога та дорадчі програми з боку Сполучених Штатів підтримують ці стратегічні ініціативи реформ.

Варто нагадати, що 16 червня цього року Посольство США та Представництва Європейського Союзу оприлюднили спільну заяву щодо важливості незалежних відбіркових комісій:

Ми вважаємо, що однією з найважливіших передумов успіху цих реформ є роль незалежних експертів, призначених міжнародними партнерами України, в комісіях, які вибирають та перевіряють посадовців для судової системи й антикорупційних установ України — органів, що мають величезну вагу у визначенні майбутнього України. У цьому майбутньому країна або залишатиметься під впливом потужних інтересів, що використовують свої ресурси для захисту від правосуддя, або ж стане такою, де всі мають право на рівний захист перед законом. Оскільки ці комісії гарантуватимуть, що на посади майбутніх суддів України, спеціального антикорупційного прокурора та директора НАБУ – тобто тих, хто притягатиме до відповідальності корупціонерів, — будуть вибрані кандидати з найвищою професійною компетентністю й доброчесністю, вони відіграють важливу роль у формуванні долі України", – йдеться в заяві.

Також у спільній заяві йдеться про інвестування у порядок денний реформ в Україні: Україна віддана пріоритезації реформ, які посилюють її демократичні інститути, зміцнюють права людини та забезпечують справедливість. З цією метою Україна розробляє амбітний та всеосяжний План трансформації, який буде розглянуто на наступному засіданні КСП. На підтримку зусиль України з втілення реформ Уряд США з 2014 року надав Україні майже 2 мільярди доларів допомоги на розвиток та планує виділити понад 463 мільйони доларів допомоги цього року, у тому числі на програми, орієнтовані на демократію, права людини, місцеве управління та децентралізацію, приватизацію й судову реформу.

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва заявляв, що корупція є серйозною загрозою для української демократії.

Читайте також: Байден та Зеленський почали зустріч. Перші заяви президентів 

Україна отримає від США інноваційні ліки від COVID-19 – МОЗ

Україна та США ухвалять нову Хартію стратегічного партнерства і розглянуть план трансформації України на засіданні оновленої Комісії зі стратегічного партнерства, яке відбудеться цієї осені, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр повідомив, що спільна заява України та США є "дуже предметною в частині коштів".

"Ексім-банк", експортно-імпортний банк США, відкриває лінію на 3 млрд доларів для фінансування проектів американських компаній в Україні у сфері інфраструктури, сільського господарства, енергетики тощо США, і це рішення адміністрації Байдена, виділяють 60 млн доларів на "Джавелін" та інше військове обладнання для України вже до кінця року. І 45 млн доларів виділяють для вирішення гуманітарних проблем районів, прилеглих до окупованих територій Донецької та Луганської областей", – розповів Кулеба.

Прессекретар путіна дмітрій пєсков висловив занепокоєння щодо планів військової допомоги США.

Ми вважаємо, що це потенційно може спричинити непередбачувані дії української сторони з точки зору спроб вирішити конфлікт силою. Це дуже небезпечно. Простіше кажучи, ми говоримо про українсько-американську дружбу проти росії. Тобто вони дружать не для себе, а проти росії. Це може бути лише причиною для жалю", – сказав Пєсков.

Ну і не без конфузів. Прессекретар Володмира Зеленського Сергій Некифоров опублікував у себе в Instagram жартівливе фото з Монументом на честь першого президента США Джорджа Вашингтона. Це викликало шквал критики в мережі.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua