НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Британські журналісти показали військовий табір московитів поблизу кордону з Україною

22:22 / 12 квітня 2021
Ілюстративне фото: novynarnia.com

Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) виявила неподалік від кордону з Україною, а саме – у Воронезькій області (РФ), польовий табір російських військ. Війська зосереджені поблизу Харківської та Луганської областей. Про це йдеться у матеріалі CIT, пише 5.ua.

Як зазначають розслідувачі, вони вивчили відео в соцмережах про перекидання військ і виявили, що часто техніка прибуває до Воронезької області.

Так, війська концентруються в польовому таборі на південь від Воронежу, що приблизно у 250 км від кордону з Харківською та підконтрольною Україні Луганською областями. Також, імовірно, війська зосереджуються неподалік від Острогожська, що в 150 км від кордону з Україною.

Значна частина техніки приписана до Центрального військового округу, що не межує з Україною, і щоб дістатися Воронежу, техніка подолала сотні і тисячі кілометрів. CIT встановила, що військові ешелони розвантажуються на станціях "Маслівка" та "Трисвятська" в районі Воронежу.

На відео і фото місцевих розслідувачі помітили, що в області встановили наметове містечко, там є польовий госпіталь зі знаками медичної служби і кухня. Як вважають у CIT, це є ознаками того, що там буде одне з місць, куди стягуватимуть війська.

Польовий госпіталь московських військ. Фото: CITeam.org
Фото: CITeam.org
Фото: CITeam.org

Крім того, журналіст Крістіан Тріберт з NYT опублікував знімки з супутників, на яких видно військову техніку в Воронезькій області.

Як повідомляла UMN,  з'явилися нові дані української розвідки: росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною та на тимчасово окуповані рф українські території. 

Також у Головному управлінні розвідки (ГУР) не виключають спробу просування російських окупаційних військ углиб території України.  

Тим часом мзс країни-агресора почало відкрито погрожувати Україні масштабною ескалацією на Донбасі.  Натомість США вже попередили московію про "наслідки" агресії проти України, а країни НАТО вже провели переговори щодо підтримки України.

Підписуйтесь на Українську медійну мережу у соцмережах: UMN є там, де зручно вам!  

TelegramTwitterFacebook

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua