НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

"Треба скурити пів поля": онколог руйнує міфи про медичний канабіс

17:21 / 25 листопада 2020

В Україні налічується мільйон сто тисяч онкохворих, які потенційно можуть бути споживачами медичного канабісу. Втім, не кожному з них він потрібен, розповів в етері UMN Антон Шкіряк, нейрохірург, онколог.

Все ж таки це наркотична речовина, але якщо правильно застосована. У тому числі ми зараз використовуємо трамадол та різні опіоїдні анальгетики, які теж є наркотичними речовинами, але з цим проблем немає і є чіткі покази, кому вони потрібні, а кому вони не потрібні.

Антон Шкіряк, нейрохірург, онколог

Антон Шкіряк зауважив, що під час лікування спосіб куріння канабісу не застосовується.

Те що ви бачите в американських кінокомедіях, де головний герой курить канабіс і поліцейському каже, що йому лікар приписав – це брехня, це просто така фантазія й вигадка. Концентрація канабідіолу в сигареті або в “ґанджі”, або в “дурі” дуже-дуже низька. Ефективність такого куріння вкрай низька для пацієнтів… Так, певний психотропний ефект знімає певний варіант болю, але це не лікувальний ефект. Тобто від цього лікування не буде. Якщо ми говоримо про канабіс, який лікує або який допомагає зменшити об’єм пухлини, покращити симптом, який під час хіміотерапії або променевої терапії, то це однозначно висококонцентрована олія. Тому щоб отримати таку концентрацію – треба скурити пів поля.

Антон Шкіряк, нейрохірург, онколог

Лікар, який має досвід лікування медичним канабісом, розповів як речовина впливає на пацієнтів.

Навколо пухлини завжди виникає набряк, якщо ми говоримо про пухлини головного мозку, що є моєю спеціальністю. Цей набряк суттєво зменшується у пацієнтів, які вживають медичний канабіс. Якщо ми говоримо про епілепсію в дітей, то теж в мене є декілька пацієнтів з Угорщини, які вживають і їм в невеликих дозах рекомендуємо приймати канабідіол. То в них судоми зменшилися із 10-ти в день до 3-х - 4-х в місяць, що суттєво покращує якість життя дитини… Однозначно є ефективність.

Антон Шкіряк, нейрохірург, онколог
На відео показано, як прийом препарату з канабісу впливає на стан людини з хворобою Паркінсона 

Крім того, лікар розповів про шахраїв, які пропонують препарати, які не можна застосовувати в медичних цілях.

В Україні дуже багато шахраїв і різних шахрайських схем, які продають технічний канабіс або технічну олію, яка абсолютно немає відношення по концентрації, ні по в місту міліграм речовини... В Україні реально верифікованої компанії, яка справді мала б ліцензію, ну знову ж таки, бо немає закону, і виробляє справді висококонцентровану олію канабісу, а вона буває в різних формах, але в основному це олія, екстракт канабідіолу з певною концентрацією тетрагідроканабінолу більш такої агресивної, психотропної частини коноплі, то такої компанії в Україні немає.

Антон Шкіряк, нейрохірург, онколог

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua