НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Професії майбутнього: які нові з’являться у 2022 та чому?

12:21 / 5 лютого 2022

Ринок праці змінюється під впливом появи нових технологій, розвитку робототехніки та діджиталізації всіх сфер життя. І якщо, наприклад, туристичні подорожі в космос та безпілотний транспорт нещодавно були лише фантазіями – сьогодні це реальність, яка потребує навченого персоналу для повноцінного функціонування.

Тож які нові й незвичні спеціальності з'являться та вже з'явилися? Чого чекати у 2022 році? Про професії майбутнього, тренди та прогнози в головних галузях розповідають футурологи.

●      ІТ. Панівними спеціальностями в цій масштабній галузі стануть ті, де працівники вміють обробляти й оперувати даними: дата-журналісти, дата-архітектори тощо. Також необхідні спеціалісти з ІТ-етики та утилізатори цифрового сміття, кількість якого невпинно зростає.

●      Будівництво. У будівництві стає все популярнішим ЗD-друк житла, тому потрібні проєктувальники для таких технологій. Також нині зріс попит на розробників «розумних» будинків і житла з використанням «зеленої» енергетики.

●      Медицина. У медичній сфері будуть цінуватися спеціалісти, які займатимуться створенням штучних органів для пересадки, а також розробники імплантів і протезів, інженери-генетики, спеціалісти з імплантації головного мозку, оператори медичних роботів.

●      Сільське господарство. Тяжка фізична праця в сільському господарстві витісняється роботами й обладнанням, а генетики працюють над виведенням стійких до хвороб та уражень рослинних культур і тварин. З потрібних професій: агрокібернетики, ГМО-агрономи, сільськогосподарські екологи.

●      Бізнес і фінанси. Блокчейн і криптовалюта диктують свої зміни в галузі, та водночас ще ціннішим стає час та інтелектуальна власність. Тож на ринку потрібні операціоністи з криптовалюти, оцінювачі інтелектуальної власності, стратеги з пенсійного плану, тайм-менеджери.

●      Освіта. Безперервне навчання — нині запорука успіху. І все популярнішими стають онлайн-курси з різноманітних тематик. В освітній сфері потрібні: персональні гіди з кар'єрного зростання, експерти з пошуку талантів, автори навчальних курсів.

●      Сфера безпеки. Друга сторона медалі діджиталізації — залежність від даних, і як наслідок, кібератаки. Тож тепер їхня недоторканність у руках спеціалістів із кібербезпеки та кібердослідників.

●      Соціальна сфера. Щоб люди могли комфортно звикнути до мінливих умов та нових вимог у суспільному житті, ринок праці потребуватиме менеджерів з адаптації мігрантів, соціальних модераторів, спеціалістів із пристосування людей до роботи в Інтернеті. 

Від важкої та легкої промисловості до медицини, культури й медіа — модернізація відбувається всюди, і студентам та досвідченим спеціалістам треба швидко адаптуватися та постійно вчитися новому. Адже тенденція до заміни фізичної праці роботами, глобального використання штучного інтелекту та ще більш уважне ставлення до екології диктують свої, часом жорсткі правила. 

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua