НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

"Діяльність Мураєва відстежується, інформація по цій людині є", – генерал-майор СБУ

18:03 / 24 січня 2022

Москва хоче привести Мураєва до влади в Україні після вторгнення. Кремль як потенційного кандидата в лідери розглядає проросійського колишнього народного депутата Євгена Мураєва. За даними МЗС Сполученого Королівства, російська розвідка підтримує контакти й з іншими українськими політиками-втікачами: Миколою Азаровим, Сергієм Арбузовим, Володимиром Сівковичем та Андрієм Клюєвим. Мураєв та кремль все заперечують.

Я не дуже вірю в зірку Мураєва як лідера України, навіть за підтримки розвідок Великої Британії та США. Разом з тим, ми знаємо, хто такий Мураєв, яка в нього позиція щодо України, тому українські спецслужби мають на це реагувати. Спокійно. Я знаю, що інформація по цій людині є. Його діяльність, діяльність його політичної структури відстежується. Тому треба домовитися з людиною про зустріч і переговорити на предмет того, як він реагує, що він про це думає, що думає про ситуацію з Україною. Це мають зробити спецслужби. Це треба, щоб людина перейнялася проблемою, щоб розуміла, що вона на контролі спецслужб. І щоб вона почала виправдовуватися. І тоді з нього точно ніякого лідера не вийде. А Україна покаже, що вона контролює ситуацію на своїй території", – розповів в етері UMN Віктор Ягун, генерал-майор запасу СБУ, експерт з питань національної безпеки.

Віктор Ягун сказав, що нині немає жодних підстав для того, щоб притянгути Євгенра Мураєва до відповідальності.

Україна позиціонує себе як країна демократична, країна, яка дотримується стандартів свободи слова і законності, у нас офіційно немає ні війни, ні військового стану. І внутрішні вороги у нас можуть діяти повністю так само, як в будь-якій мирній країні. Формально ми не маємо жодних підстав для того, щоб цю людину притягнути до відповідальності. Я думаю, що це дуже велика проблема країни. Коли ми знаємо, що є ворог, знаємо його риторику. Але, відповідно до законодавства, його провину можемо довести в суді і це з такими тяжкими наслідками і тяжким процесом. Нам треба визначатися по пунктам: по-перше, ми воююча сторона чи ні, ми маємо ухвалювати закони, які ставили би на місце ворога. Якщо це робити в інтересах України, то багато людей змінять свою риторику або виїдуть звідси. Чи ми зможемо притягнути їх до відповідальності", – зауважив Ягун.

Мураєв сказав, що наведена Лондоном інформація є абсурдною, оскільки він уже кілька років перебуває під санкціями росії. Денис Казанський, журнаілст та представник України в ТКГ написав у Facebook, що це не аргумент.

Аргументація самого Мураєва про те, що він під санкціями росії, а отже ніяк не може з нею співпрацювати, не заслуговує на увагу. Мураєв потрапив під санкції кремля не за те, що він підтримує суверенітет України, а за те, що він конкурував з Медведчуком за право торгувати інтересами України в москві, і Медведчук таким чином прибирав конкурента. Якщо завтра Медведчук буде визнаний Кремлем неефективним - його легко замінять хоч на Мураєва, хоч на когось ще", – написав Казанський.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua