НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Блінкен поговорив з лавровим у Женеві: про що домовилися?

15:56 / 21 січня 2022

Міністр закордонних справ росії сєргєй лавров та державний секретар США Ентоні Блінкен домовились на перемовинах у Женеві продовжити діалог. При цьому наступного тижня Сполучені Штати нададуть рф письмову відповідь на російські пропозиції щодо безпекової ситуації довкола України.

Про це під час брифінгу за результатами перемовин 21 січня заявив сєргєй лавров.

Ми обговорювали Україну. Сьогодні наші американські колеги спробували на чільне місце (винести — ред.) проблеми на кордоні росії та України. І завершили ми домовленістю про те, що нам наступного тижня будуть представлені письмові відповіді на всі наші пропозиції", — повідомив він.

За словами міністра, Блінкен зазначив, що він задоволений обміном думками, який допоможе США наступного тижня підготувати відповідь на російські пропозиції.

Це не кінець нашого діалогу, наступного тижня ми отримаємо письмову реакцію", — наголосив лавров.

лавров нагадав, що росія послідовно виступає проти розширення НАТО.

Це — блок, який був створений проти СРСР, а зараз він принципово працює проти рф. Це записано в доктринальних документах" — підкреслив голова російського МЗС.

При цьому російський посадовець запевнив, що рф не планує напад на Україну.

Я думаю, що Держдепу слід проаналізувати методи роботи із CNN щодо акуратності фактів. Ви стверджуєте, що ми нападемо на Україну, хоча ми стверджуємо, що це не так", — зауважив міністр.

Також він звинуватив Захід у загостренні ситуації довкола України.

Вся істерика, яку зараз розкручують наші західні колеги, спрямована на те, щоб спровокувати українські силові дії на Донбасі, або, як мінімум, на те, щоб прикрити повний саботаж українською стороною Мінських домовленостей", — додав Лавров.

Брифінг Ентоні Блінкена

Під час брифінгу держсекретар Ентоні Блінкен зазначив, що для США однією з цілей перемовин було з’ясувати, чи готова росія обрати дипломатичний шлях та зробити інші необхідні кроки, щоб сприяти деескалації ситуації навколо України. За словами посадовця, Сполучені Штати прагнуть до дипломатичного вирішення ситуації, але готові й до жорсткіших заходів.

Ми заявили чітко: якщо будь-які російські військові сили перетнуть український кордон, це розглядатиметься як вторгнення та призведе до швидкої та жорсткої відповіді США", — сказав він.

Держсекретар також нагадав, що росія вдається й до інших видів агресії, в тому числі парамілітарних, а також проводить кібератаки.

Усі види агресії з боку рф отримають пропорціональну відповідь. Це обговорювалося із Зеленським, Кулебою, Шольцом, європейськими партнерами", — додав Блінкен.

Держсекретар під час переговорів вкотре нагадав лаврову про підтримку з боку США та союзників суверенітету та територіальної цілісності України, а також, що майбутнє країни не обговорюватиметься без її участі.

Нічого без України не обговорюється без України, нічого не обговорюємо без НАТО про НАТО, без Європи — що стосується Європи", — наголосив посадовець.

За словами Ентоні Блінкена, Сполучені Штати готові до діалогу з росією щодо питань безпеки.

Ми обговорювали стурбованість рф щодо питань безпеки і готові вирішувати їх на взаємовигідних умовах", — зазначив він.

При цьому держсекретар наголосив, що США не поступляться у принципових питаннях.

Я також озвучив кілька ідей щодо посилення безпеки, де ми можемо знайти спільні точки, але є принципи, які ми готові захищати. Це стосується права українського народу вибирати майбутнє. Ми не будемо тут торгуватися. Ми не відступимося від наших принципів. Перший з них — це відкриті двері НАТО. Другий — один народ не може змінювати або порушувати кордони іншої держави та змушувати сусідів змінювати свої прагнення", — зазначив він.

Переговори між Лавровом та Блінкеном стали четвертими у серії зустрічей між представниками росії та Заходу за останні дні. Ці зустрічі відбуваються на тлі повідомлень про перекидання російських військ до українських кордонів та побоювань Заходу щодо того, що росія може розпочати вторгнення в Україну.

Як повідомив Ентоні Блінкен, американська делегація повернеться до США для консультацій з президентом Джозефом Байденом. При цьому він вважає, що завдяки перемовинам сторони почали краще розуміти позиції одне одного.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua