НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 Блінкен попереджає // Зброя від Британії // Ердоган пропонує перемовини

15:44 / 19 січня 2022

Блінкен попереджає

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув в Україну, вже провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. 


Ми чітко висловили преференцію тому, щоб знайти дипломатичне вирішення конфлікту і з тим, щоб забезпечити деескалацію ситуації… Ми робимо все, що ми можемо зробити щодо цього. Крім того, ми сказали москві чітко, що якщо вони оберуть агресію проти України, то агресія матиме серйозні наслідки, які будуть не лише з боку США, а й від Європи та інших країн світу. Зустрічі такі, як сьогоднішня, та консультації, які будуть у мене завтра в Берліні з вашими та нашими європейськими партнерами, забезпечать те, щоб ми говорили одним голосом, виступали з однієї позиції проти Москви... Мета росії - посіяти розкол між нашими країнами, ми не можемо дозволити їм цього зробити... Ми маємо з вами діяти спільно, продовжити нашу єдність і посилити її - вона найважливіша на сьогодні, зокрема у разі агресії з боку росії", - сказав Блінкен під час зустрічі із Зеленським.

Перед візитом до Києва державний секретар США Ентоні Блінкен сказав, що якщо не реагувати на дії рф в Україні, це може підірвати демократію в усьому світі. Про це він сказав у відеокоментарі для Pod Save America.

Багато американців питають, чому ми так сфокусовані на України, чому це важливо. Звісно, Україна важлива сама по собі. Ми багато років підтримували її суверенітет, територіальну цілісність та незалежність. Ви чули цю формулу багато разів. Але це також більше за Україну. Бо ось що відбувається: одна країна, Росія, своїми діями каже, що може просто змінювати межі своїх сусідів силою, може вирішувати за своїх сусідів, якими мають бути їхні рішення, з ким вони можуть вступати до союзів, а не люди цієї країни через їхній обраний уряд" — сказав Блінкен.

Читайте також: росія може почати вторгнення в Україну будь-якої миті – Білий дім

Зброя від Британії

 Станом на ранок 19 січня, відповідно до даних Flightradar24, за дві доби з авіабази Brize Norton до Борисполя було направлено шість літаків C-17A Globemaster III. Як раніше повідомлялось ними перевозиться високоточні протитанкові комплекси NLAW. Згодом був оприлюднено відео з розвантаженням одного літака, передає Defense Express. На одному C-17A перевозиться 10 палет з 18 пусковими NLAW, тобто по 180 ПТРК за рейс. Слід зазначити, що NLAW має одноразовий контейнер, після використання ПТРК оператор, якщо потрібно, може забрати приціл.

Якщо всі літаки мають однакове навантаження, то загальна кількість цієї зброї в Україні вже перевищила одну тисячу одиниць - 1080.

З точки зору своєї ефективності NLAW, також відомий як MBT LAW, є новим поколінням ПТРК ближньої зони ураження (від 20 до 800 метрів) від шведської Saab Bofors Dynamics. Його серійне виготовлення розпочалось лише у 2009 році.

Ердоган пропонує перемовини

Ердоган запросив путіна й Зеленського до Туреччини обговорити розбіжності: 

Туреччина готова виступити у будь-якій ролі для зниження напруженості між рф та Україною. Президент Ердоган проводить переговори як з путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Насправді він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть зустрітися і розібратися у своїх проблемах та розбіжностях", - заявив представник турецького президента Ібрагім Калин, передає Daily Sabah.

У кремлі на пропозицію Ердогана відповіли, що Україна має виконувати Мінські угоди. 

Ми вітаємо зусилля будь-яких країн, які можуть допомогти у врегулюванні ситуації в Україні. Основні розбіжності пов'язані із пробуксовування процесу виконання Мінських угод з боку України. Якщо Туреччина може спонукати їх на виконання цих домовленостей, то це можна тільки вітати. Місце проведення зустрічі вторинне", – заявив прессекретар путіна дмітрій пєсков.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua