НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

У ядерній війні не буде переможців. Перемовини США та рф у Женеві скінчилися. Сторони оголосили результати

19:53 / 10 січня 2022

У Женеві завершилася американсько-російська зустріч у рамках Діалогу зі стратегічної стабільності. Про це повідомив Держдепартамент США, передає Голос Америки

Дипломати США та росії зустрілися в понеділок, щоб обговорити, зокрема, нарощування військової присутності вздовж кордону з Україною та вимоги росії щодо гарантій безпеки з боку Заходу.

За словами представника Держдепартаменту, у своїй роботі американська сторона консультується не лише з Україною, але також із НАТО та іншими європейськими партнерами.



Сполучені Штати віддані принципу "нічого про вас, нічого без вас", коли йдеться про безпеку наших європейських союзників і партнерів, включаючи Україну. Ми на всіх рівнях пов'язані з нашими союзниками та партнерами", - наголошується в заяві офіційного представника Держдепартаменту.



Заступник держсекретаря США Венді Шерман, яка очолює американську делегацію на переговорах, заявила, що переговори з російською делегацією були відвертими та прямими.

За її словами, США готові незабаром зустрітися знову для детальнішого обговорення двосторонніх питань та висловили таку пропозицію.



Заступник держсекретаря зазначила, що США твердо відкидають пропозиції щодо безпеки, які вважають неприйнятними, і не мають наміру дозволяти будь-кому обмежувати політику відкритих дверей, якою дотримується НАТО.



Вона також наголосила, що жодна країна не має права силою змінювати межі іншої держави.

 Як заявила Шерман, США та росія сходяться на думці, що в ядерній війні не може бути переможців і що така війна ніколи не має бути розв'язана.



За словами Шермана, представники російської делегації запевнили, що країна не планує вторгатися в Україну, а зосередження військ на кордоні є частиною звичайних маневрів.



Заступник держсекретаря США Венді Шерман, що москва може довести своє прагнення деескалації, повернувши війська до місць постійного базування.



Після завершення переговорів у Женеві пройдуть переговори між НАТО та росією у Брюсселі у середу, а також переговори в рамках Організації з безпеки та співробітництва у Європі у четвер у Відні.

Що кажуть московити?

Московія на переговорах висунула принципові умови, без яких вважає прогрес в інших питаннях малоймовірним. Усі вони стосуються так званих "гарантій безпеки" та діяльності НАТО на території країн-членів, які приєдналися до Альянсу після 1997 року. Про це на брифінгу після зустрічі заявив очільник російської делегації, заступник глави МЗС рф сєргєй рябков.

У нас склалось враження, що американська сторона серйозно сприйняла російські пропозиції і глибоко попрацювала над ними. Ми зі свого боку навели детальну логіку і зміст наших пропозицій, пояснили, чому отримання правових гарантій нерозширення НАТО є абсолютним імперативом, чому нам обов’язково потрібно отримати гарантії нерозміщення біля російських кордонів ударних засобів, що можуть вражати цілі на нашій території, і чому ми підіймаємо питання про те, що НАТО має відмовитись від матеріального освоєння території держав, які вступили в Альянс за період після 1997 року… Ми чітко зафіксували, що без просування за цими трьома ключовими невід’ємними, абсолютно необхідними для нас напрямками робота над іншими аспектами буде під питанням", - сказав рябков.

Сєргєй рябков сказав, що росія буде робити висновки про подальші перспективи переговорів за підсумками заходів у наступні дні - зустрічі з НАТО у колективному форматі 12 січня і Постійної ради ОБСЄ 13 січня. 

Після цього стане зрозуміло, чи є основа, щоб запропонувати керівництву прийняти те чи інше політичне рішення на користь продовження цього процесу і в якому форматі, чи ситуація інакша і ми з жалем констатуємо, що натівська група вирішила для себе відхилити нашу ініціативу… Головні питання підвішені, і ми не бачимо, що з американської сторони є розуміння імперативності їхнього вирішення так, як це нас влаштує… Звичайно, компроміс у переговорах шукати потрібно, але ті три напрямки, які я згадав - це те, щодо чого ми не можемо відступити", – наголосив заступник міністра закордонних справ рф.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua