НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 ДБР проти Бутусова: помста Зеленського чи розв'язання агресивної війни?

15:51 / 29 листопада 2021

27 листопада, на своїй сторінці у Facebook Юрій Бутусов, редактор Цензор.нет, опублікував відео, де стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм.

Відео знято дуже давно, з тренувань підрозділів територіальної оборони одного з регіонів України. Це абсолютно точно не теперішній час, оскільки я зараз перебуваю у Києві", - написав він.

28 листопада у ДБР повідомили, що розпочали кримінальне провадження та вивчають відео, яке опублікував Бутусов. 

Усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені. У тому числі в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння", - йдеться в повідомленні ДБР.

Також у ДБР додали, що за попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС. Але суспільство отримає повну і вичерпну відповідь після детальної перевірки. 

Згодом пресслужба бюро оприлюднила ще одну публікацію, написали, що "кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.У Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі. У разі потреби ДБР може надати журналісту безплатну юридичну консультацію".

Після цього Юрій Бутусов написав, що таким чином президент Зеленський помстився йому за пресконференцію, яка була 26 листопада 2021 року. 

А нагадаю, все це тому, що я задав питання: Чи не соромно Зеленському тримати коло себе російського агента Демченка? І усі почули від президента, що російський агент Руслан Демченко - корисний керівник комітету по розвідці, попри те, що він очолює усі розвідслужби України всупереч закону про люстрацію та є співавтором Харківських угод по здачі Криму. І Демченка, Татарова, Єрмака президент захищає", - написав Юрій Бутусов.

У повідомленні Міністерства оборони йдеться про те, що там засуджують публікацію відео Бутусовим. Адже такі дії можуть поставити під загрозу життя наших воїнів та інформаційну безпеку України.

На тлі того, що наші західні партнери постійно заявляють про високу ймовірність ескалації в Україні і дані наших розвідок про присутність російських військ вздовж українського кордону збігаються, рф шукає найменший привід для провокацій та реалізації своїх намірів. Текст опису зазначеного відео поданий автором у манері, яка дозволяє використати цю публікацію саме як привід для ускладнення ситуації в районах проведення ООС та для звинувачень України в порушенні домовленостей щодо відведення зброї, у відсутності контролю за зброєю у військах", - написано у повідомленні Міноборони.

Також у повідомленні йдеться про те, що для встановлення об’єктивних обставин, зафіксованих на оприлюдненому відео, за дорученням Головнокомандувача ЗСУ розпочато перевірку фактів можливого порушення посадовими особами службових обов’язків та правил поводження зі зброєю.

Тим часом речник ТКГ щодо Донбасу та позаштатний радник голови офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора Цензор.нет Юрія Бутусова можуть убити, тому проситиме надати журналісту державну охорону.

Бутусова заводять як сакральну жертву, вже спланували його як наступного Гонгадзе. Такими темпами йому лишається вже недовго - рахунок іде на дні, максимум – тижні. Його ліквідують ті, хто його і накачує. І це все на тлі концентрації російських військ на кордоні. Ідеальне поле гри для росії. Буду терміново просити надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно треба рятувати", - написав Арестович.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua