НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 "Слуги" готують атаку на мовного омбудсмена. Рф активізувала інформвійну. Ювілей Єрмака: мама насварила

15:39 / 25 листопада 2021

Інформвійна московії

Аналітики з Conflict Intelligence Team знайшли в соціальних мережах нові фотографії та відео, які, як стверджується, свідчать про пересування російських військ та військової техніки в області, що межують з Україною. Дослідники зауважили перекидання нової техніки у Воронезькій області, а також пересування ешелонів зі Ставропілля у бік окупованого Криму.

Слід зазначити, що, крім військ, до кордону України, мабуть, звозять і техніку, причому в кількості, яка насторожує, яку лише з натяжкою можна спробувати пояснити переозброєнням бойових частин", – ідеться в публікації.

На думку аналітиків, перекидання військ відбувається порівняно повільно. Однак якщо вона відбуватиметься в такому ж темпі до січня, то загальна чисельність угруповання військ біля кордону та в Криму значно перевищить квітневі показники.

Втім, Андрій Клименко, головний редактор Black SeaNews має декілька завуважень до цього матеріалу. 

"2) Серед головних джерел, на які вони посилаються, є, наприклад (ніколи не здогадаєтесь хто...)... - Igor Girkin... На нього посилається невідома "московська група Conflict Intelligence Team", а Igor Girkin перепощує матеріали цієї групи...

3) В рф вже заборонено законодавчо (реальна кримінальна відповідальність!) публікувати в ЗМІ, на сайтах та в соцмережах відомості про передислокацію військ. А ці російські джерела чомусь на це плювати хотіли...

4) Отже, не можна виключати, що ці російські джерела діють за завданням зрозуміло кого. Якщо це так - маємо справу з інформаційно-психологічною операцією. З якою метою? - Примусити Захід до чогось примусити Україну та/або примусити лідерів Заходу (перщ за все з ядерного клубу) сісти за стіл з РФ. Навіщо? - задля фіксації нового переділу сфер впливу.

5) Звісно, це лише ОДНА з можливих версій. Можлива подвійна дезінформація - тобто логіка така: ми запостим російські джерела, в Україні подумають, що це деза, а насправді це не деза...

6) Залишається думати, що в розвідки США є більш надійні джерела. Але це не точно.

7) Інтуація та досвід підказують, що скоріш за все у наших друзів на Заході "позднее зажигание" - тобто вони із запізненням відреагували на українські повідомлення під час завершення навчань "Захід-2021". Тобто на давно відому в Україні інформацію. Або вирішили в політичних цілях відреагувати саме зараз. Але це теж добре, що нарешті глибока стурбованість може реалізуватися в чомусь більш конкретному", – написав Клименко у Facebook.

Тим часом Канада розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні, повідомляє видання The Globe and Mail із посиланням на два джерела, знайомі із ситуацією.

За повідомленням, міністр оборони Аніта Ананд розглядає можливість розгортання сотень додаткових військовослужбовців для підтримки канадських солдатів, які вже перебувають в Україні на навчальній місії.

Інші варіанти, які розглядаються, включають переміщення військового корабля в Чорне море або передислокацію деяких винищувачів CF-18, які зараз базуються в Румунії.

"Слуги" знову взялися за мову

22 листопада, нардепи "Слуги народу" зареєстрували законопроєкт №6336 щодо  уточнення порядку звітування та звільнення Уповноваженого із захисту державної мови. Нині посаду займає Тарас Кремінь.

Співавторами документу стали 29 нардепів, серед яких Данило Гетманцев, Макисим Бужанський, Юлія Гришина, Євгеній Брагар, Галина Третьякова.

Чинна редакція закону про мову передбачає, що уповноважений, хоча й призначається урядом, але його діяльність незалежна від інших державних органів та посадових осіб і не може бути звільнений без належних підстав.

Цей законопроєкт вносить зміни в закони про мову і про Кабінет міністрів, дозволяючи уряду в будь-який момент знімати уповноваженого за "незадовільний звіт" чи просто "за поданням прем’єр-міністра". Тобто інституцію, покликану контролювати виконання закону в тому числі посадовцями уряду та інших органів влади, "слуги народу" хочуть зробити цілковито залежними від цих самих посадовців", – пише спільнота "Мова об’єднує".

У заяві «Мова об’єднує» йдеться, що "проходження законопроєкту в парламенті вже супроводжується безпрецедентними маніпуляціями".

По-перше, в Раді змінили головний комітет, який має його розглядати. Спочатку на сайті парламенту головним значився гуманітарний комітет, який спеціалізується на мовній політиці. Але тепер головним визначено комітет з організації державної влади, голова якого Андрій Клочко також є співавтором законопроєкту 6336. По-друге, проєкт хочуть розглянути на комітеті у форсованому темпі, вже 1 грудня, не чекаючи експертних висновків, на подання яких регламент дає три тижні", – заявила спільнота.

"Мова об’єднує" виступила із вимогою до фракції «Слуга народу» публічно засудити законопроєкт 6336 і забезпечити його зняття з розгляду парламенту.

Більше про це розрповість Тарас Шамайда, співкоординатор руху "Простір свободи".

День народження Єрмака

Журналісти "Української правди" опублікували розслідування про святкування ювілею Андрія Єрмака, глави офісу президента.

За інформацією джерел видання у політичних колах президент Володимир Зеленський та керівник його офісу Єрмак у п'ятницю вдень залишили Банкову ще до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати до державної резиденції президента України Синьогора, де у неділю Андрій Єрмак має відсвяткувати ювілей - 50 років.

Згідно з даними публічних онлайн радарів, президентський борт із Києва не прилітав, на відміну від самого президента.

Натомість за допомогою онлайн радару вдалося встановити, що у п'ятницю вранці 19 листопада з Києва до Івано-Франківська прилетів чартер який має стосунок до групи "Приват" Ігоря Коломойського. Борт майже одразу повернувся до Києва. Чи був президент Зеленський або керівник його офісу на борту не вдалося ані підтвердити, ані спростувати.

Згодом розслідувачі УП знайшли докази, що 21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи близько 10 ранку Зеленський і Єрмак, які були на Івано-Франківщині, з'являються на Інститутській у Києві, о 12 президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині і за дві години сів у Івано-Франківську. 

За джерелами "Української правди", серед гостей на святі були заступник керівника Офісу Олег Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. 

На матеріал видання відреагувала пресслужба офісу президента.

Перше: офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності. Друге: не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою", - йдеться у відповіді.

Та справа в тому, що вищеперелічені "принади" не згадувалися в матерілі журналіста Ткача.

Андрій Єрмак на сторінці у Facebook повторив тези, викладені на сторінці офісу.

Цьогорічний ювілей я ніяк особливо не відзначав, лишень в понеділок заїхав до батьків. Вигріб від мами, що рідко у них буваю і що виглядаю втомленим. У вівторок виділив одну годину, щоб прийняти привітання від колег в офісі президента", - написав він.

Прессекретар президента Сергій Никифоров журналістам "УП" відповів, що не знає, як Володимир Зеленський проводить свій вільний час і не знає, чи був глава держави у Карпатах на святкуванні ювілею Єрмака. Никифоров наголосив, що бачив Зеленського у п’ятницю, неділю (на Інститутській - ред.) та понеділок.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua