НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Кулеба назвав країни куди українцям можна після виключення із "зеленого списку" ЄС

15:06 / 10 листопада 2021

Чехія, Нідерланди, Австрія та Данія залишиться відкритими для подорожей вакцинованих українців, зокрема і з туристичною метою. Список країн, які не стали вводити заборони на подорожі з України після виключення нашої держави з "зеленого списку", опублікував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Twitter. 

Не змінилися умови подорожі до Чехії.  До Чехії пускають громадян України, які мають повний курс щеплення від COVID-19, а після другої дози минуло мінімум 14 днів. Вїзд до Чехії мають люди щеплені вакцинами: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covishield.

Перед вʼїздом обовʼязково потрібно заповнити вʼїзний формуляр, який потім слід показати на прикордонному контролі. 

У Нідерланди, крім сертифікату про вакцинацію, потрібно надати  негативний тест на COVID-19. Ця норма чинна з 13 листопада. Нідерланди дозволяють вакцини, схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) або Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Також потрібно заповнити “Декларацію про вакцинацію від COVID-19”. 

Австрія зберігає повноцінний безвізовий в’їзд для українців, які пройшли повний курс вакцинації, повідомив Кулеба. 

В’їзд без реєстрації та без карантину дозволено з сертифікатом про повну вакцинацію проти COVID-19 однією з наведених нижче вакцин, якщо остання вакцинація, необхідна для повної імунізації, була зроблена більше ніж за 14 днів до в’їзду та була проведена не довше ніж 270 днів тому. 

Визнані вакцини: Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca/Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm/BIBP SARS–CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac-CoronaVac vaccine.

Також можна вʼїхати з підтвердженням про одужання після захворювання на COVID-19 (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, чи медична або офіційна довідка від лікаря із зазначенням наявності нейтралізуючих антитіл, не старша ніж 90 днів), оформлена англійською або німецькою мовами.

Сертифікати вакцинації у додатку “Дія”, паперові сертифікати з порталу “Дія” з QR-кодом та паперові свідоцтва від сімейного лікаря (т.зв. жовтий сертифікат) визнаються австрійською стороною, однак, вони мають бути оформлені англійською або німецькою мовою із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини.

Данія також зберегла повноцінний безвізовий в’їзд для громадян України, які пройшли повну вакцинацію. Вʼїзд дозволено з сертифікатом підтвердження одужання від COVID-19 або повної вакцинацію від Covid-19, вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/Oxford–AstraZeneca).

Сертифікат у вигляді QR-коду може показати у мобільному додатку або надрукований на папері.

Відкритими для подорожей вакцинованих громадян України лишаються Кіпр, Естонія і Хорватія.

Нагадаємо, 9 листопада ЄС виключив Україну із "зеленого списку". Виключення України із "зеленого списку" ЄС не скасовує безвіз та є тимчасовим рішенням задля протидії поширенню коронавірусу. Правила виїзду до країн ЄС для України тепер кожна кожна країна визначатиме окремо.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua