НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 Саміт Україна-ЄС. Відкрите небо, енергетика, безпека

15:42 / 12 жовтня 2021

В Києві відбувся 23-й Саміт Україна - ЄС. У підсумку сторони ухвалили спільну заяву та підписали низку угод.

Серед них - Угода про спільний авіаційний простір. 

Інфографіка Кабінету Міністрів України 

Така угода — це кінець цінових монополій на авіаційному ринку, це збільшення кількості маршрутів, це новий рівень захисту прав споживачів та нові можливості для розвитку туризму в Україні. У нас будуть діяти такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу. Такі самі правила будуть функціонувати й щодо безпеки польотів, авіаційної безпеки, організації повітряного pyxy. ЄС визнаватиме українські сертифікати, видані літакам українського виробництва", – прокоментував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також голова Уряду додав, що "авіаційний безвіз" - це перший з п'яти "безвізів", які Україна планує підписати в наступні 2 роки. Йдеться про енергетичну співпрацю, минту, промислову та цифрову. 

Ніяких перешкод для застовування Угоди про спільний авіаціний простір немає, зазначила президент Європейської Коміії Урсула фон дер Ляєн. Вона підтвердила після підписання угода починає діяти негайно. Далі її ще мать ратифікувати всі країни члени ЄС та Україна.

Енергетика

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель зазначили, що під час саміту багато часу присвятили енергетичній безпеці ЄС та України. Разом з тим, основний акцент робили на впроваджені в Україні програми енергозбереження. Реалізація такого проекту може коштувати Україні до 300 млдр грн. Про це сказав президент України Володимир Зеленський: 

На цю програму Україні сьогодні потрібно десь біля 300 млрд гривень. Саме на цю програму, щодо енергозбереження - на заміну мереж по всій нашій державі. Ми бачимо що цю програму ми можемо запровадити і ми точно її запровадимо. Так, за підтримки фахівців і фінансової допомоги з боку країн Європейського Союзу це буде швидше, але у будь-якому випадку ми будемо це починати вже наступного року", – сказав Володимир Зеленський

У той же час ЄС вивчає можливості використання Української ГТС для реверсу газу та спільного зберігання ресурсів. 

Я розумію ваше занепокоєння, занепокоєння України щодо постачання газу, зменшення поставок газу від "Газпрому" не тільки на цю зиму, а й на наступні. Комісія разом з українськими експертами зараз вивчає різні сценарії, як забезпечити достатнє постачання для України. Ми також тісно співпрацюємо з вами, співпрацюємо з Україною для того, щоб для того, щоб збільшити спроможності постачання газ від країн-членів ЄС. Це також включає можливість роботи щодо реверсійних потоків газу від Словаччини. Ми також вивчаємо можливості спільного зберігання газу. У вас є газосховища, тож ми будемо вивчати можливості збереження газу, використання газосховищ для спільного блага", – зазначила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

Безпека

Лідери ЄС підтримуть Україну в боротьбі проти росії за власний суверенітет та вітають запровадження "Кримської платформи". 

Ми будемо продовжувати підтримувати всі зусилля України у межах двосторонньої та багатосторонньої співпраці для того, щоб зберегти світовий порядок, який базується на верховенстві права. Будьте певні, що ви маєте підтримку 27 країн, зокрема в ініціативі Кримської платформи. Потрібно мобілізувати наші спільні зусилля для безпеки", – наголосив президет Європейської Ради Шарль Мішель.

Зеленський закликав партнерів посилити санкції проти країни-агресора. 

Потреба у зміцненні санкційного тиску назріла давно. До санкційних списків мають потрапити всі, хто брав участь в організації та проведенні «виборів» до Держдуми рф в окупованому Криму, місті Севастополі й на тимчасово окупованих територіях України на Донбасі. Без уваги не мають залишитися й системні порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим", - сказав Зеленький.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua