НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 18:00 Стаття мєдвєдєва про Україну: як розцінювати послання кремля?

17:33 / 11 жовтня 2021

У одному з пропагандистських інтернет видань московії з'явилася стаття авторства експрем'єра рф та чинного заступника голови Ради безпеки рф дмітрія мєдвєдєва. Вона містить багато образ на адресу керівництва України й зокрема, президента. Опублікована під заголовком "Чому безглузді контакти з нинішнім українським керівництвом". Починається текст з двох помилок в українському прислівї, яке наводив автор.

А далі йде такий абзац:

Україна знаходиться в пошуку своєї ідентичності і особливого шляху, складає свою окрему історію (хоча та ж історія вчить, що на це потрібні століття). А ось українські керівники, особливо перші особи, – люди, які не мають ніякої стійкої самоідентифікації. Нещасні люди. Хто вони, громадянами якої країни є, де їх коріння, яка їхня історична ідентичність, етнічна складова, яким богам вони моляться? Ким вони себе відчувають? Вони «щирі» українці? «Європейці»? Рускіє? Євреї? Татари? Угорці? Караїми?", – пише колишній президент московії.

Про президента України пише, що Володимир Зеленський – людина "з певним етнічним корінням", яка говорила російською та заробляла, в тому числі на росії, ставши президентом, "повністю змінив політичну і моральну орієнтацію".

Почав ревно служити найбільш оскаженілим націоналістичним силам України. Можна тільки уявити, наскільки огидно йому було зробити таке моральне "сальто-мортале". Це нагадує божевільну ситуацію, коли представники єврейської інтелігенції у нацистській Німеччині з ідейних причин попросилися б на службу в СС", – пише московитський заступник голови Ради безпеки.

Крім того, в статті особливо гостра реакція на ухвалений закон про корінні народи України.

Він (Зеленський) повинен нескінченно маневрувати між різними силами: радикальними націоналістами («нациками», як їх прийнято там називати), мусульманською частиною населення, перш за все татарами, помірними аполітичними українцями та росіянами, представниками інших етносів, - щоб йому не зламали шию. Саме тому і з'являються ублюдочні документи типу «закону» про корінні народи України. Саме тому він показує себе великим націоналістом, ніж найбільш радикальні з них", – пише мєдвєдєв.

Читайте також: Московити викрали проєкт вакцини AstraZeneca для розробки "Спутника V" – ЗМІ

А закінчується текст погрозами й образливими згадками про "Кримську платформу".

Тоді постає одвічне і головне питання: що робити в цій ситуації? А нічого. Дочекатися появи на Україні притомного керівництва, яке націлене не на тотальну конфронтацію з росією на межі війни, не на організацію дебільних «Кримських платформ», створених для обдурення населення країни і підкачки своїх м'язів перед виборами, а на вибудовування рівноправних і взаємовигідних відносин з росією. Ось тільки з таким керівництвом України і варто мати справу. Росія вміє чекати. Ми люди терплячі", підсумував експрем'єр.

Уже не вперше російські керманичі присвячують Україні довгі тексти. У липні статтю зі своїм трактуванням української історії опублікував президент рф владімір путін. У ній він вкотре доводив тезу про те, що Україна та росія - один народ та переконував, що Київ перебуває під зовнішнім управлінням.

Раніше Зеленський доручив Єрмаку організувати зустріч з путіним.

7 жовтня цього року у путіна казали про підготовку порядку денного зустрічі із Зеленським

А тим часом до Москви вже прибула з триденним візитом заступниця держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд.

12 жовтня вона проведе переговори із заступником міністра закордонних справ рф сєргєєм рябковим. 

На наступний день пройде зустріч Нуланд із заступником керівника адміністрації президента рф дмітрієм козаком.

Читайте також: Підсанкційна Нуланд їде до Москви – росіяни кажуть, що обмінялися зі США послабленням санкцій

Що заважає обрати нового голову САП?

А тим часом в Україні тривають внутрішні політичні чвари, наприклад, щодо конкурсу з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше міжнародні партнери закликали українську владу провести "чесний і відкритий" конкурс на посаду нового керівника САП. Конкурсна комісія була сформована на початку вересня 2020 року. До неї увійшли сім представників від Верховної Ради і четверо від Ради прокурорів. Серед них три міжнародних експерта – Драго Кос, Нонна Цоцорія і Томас Файєрстоун.

Рішення може бути прийнято тільки в тому випадку, якщо за нього проголосували не менше п'яти призначенців від Ради і не менше двох – від Ради прокурорів. Виходить, що для прийняття будь-якого рішення необхідно, щоб його підтримав хоча б один іноземний експерт.

9 жовтня комісія не змогла зібратися, щоб призначити практичне завдання для кандидатів.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що на засідання комісії в суботу не з'явилися три члени, контрольовані Офісом президента: Олена Бусол, Андрій Гуджал та Євген Соболь.

У конкурсі залишилося тільки два кандидати: прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк і детектив НАБУ Олександр Клименко.

ЄС та США дуже розчаровані незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вирішального органу у боротьбі з корупцією на високому рівні", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства США у Facebook.

На ситуацію також відреагував й президент Зеленський у Twitter. 

Не почув адекватних пояснень щодо затримки конкурсу для обрання нового керівника САП. Члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок, як належить. Для України ефективність роботи антикорупційних інституцій є пріоритетом", – написав президент.

Акції під будинками Зеленського та Порошенка

За повідомленням політичного активіста Віктора Трегубова, який є ініціатором акції під будинком Зеленського в Кончі-Заспі, протестувальники мають на меті «передати привіт Зеленському».

І за вагнерівців, і за використання поліції задля крадіжки плакатів, і за знищення корпоративної реформи, і за всі ті приводи, з яких ми щотижнево виходимо на демонстрації", – вказав Трегубов.

Серед організаторів акції - об’єднання "Рух опору Капітуляції" та партія "Демократична сокира".

Під будинком чинного президента зібралися від кількох десятків до кількох сотень людей, навпроти яких вилаштувався кордон правоохоронців що складався щонайменше з 200 співробітників.

У Козині на Київщині десятки молодиків почали прориватися в будинок експрезидента, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка.

Десятки молодиків намагалися прорватися до будинку Порошенка. Між ними та прихильниками п’ятого президента сталися сутички.

За даними каналу "Дом" противники Порошенка заявили, що прийшли до колишнього президента вимагати пояснень, як він пов'язаний з Віктором Медведчуком і чи допомагав у фінансуванні бойовиків ОРДЛО. 

Петро Порошенко після інциденту пригрозив Офісу президента та Володимиру Зеленському відповідальністю за сутички, які відбулися в Козині.

Фото: Суспільне

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua