НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 15:00 Разумкова відправили на "гальорку" Ради: як відбувалося звільнення голови ВР

14:48 / 7 жовтня 2021

284 народних депутата підтримали рішення про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. "Слово і діло" підготувало інфорграфіку, як голосували фракції та депутатські групи.

Нова коаліція?

Уже на брифінгу позафракційний народний депутат Дмитро Разумков сказав, що голосування за відкликання його з посади голови Верховної Ради свідчить про формування коаліції за участю "монобільшості" та депутатів від "Батьківщини".

Щодо голосування "Батьківщини": я зранку знав уже, що вони проголосують, але я думаю, що ми побачили нову коаліцію. Партія "Слуга народу", "Батьківщина" – СНБ буде", – заявв Разумков.

Крім того, на брифінгу Дмитра Разумкова питали, чи є у нього президентські амбіції. Той відповів так:

Раніше говорили – з голови Ради ніхто не ставав президентом. Але цей запобіжник ми сьогодні прибрали", – сказав Разумков.

Згодом народний депутат "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко опублікував світлину з новим місцем у залі засідань народного депутата Дмитра Разумкова, який сидітиме поруч з ним на "гальорці". 

Хто наступний голова Ради?

Голосування відставки Разумкова вів народний депутат Данило Гетманцев, оскільки у Разумкова був конфлікт інтересів й той не міг брати у цьому участь. Далі головування прийняв перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук. Потім він оголосив, що буде обговорюватись призначення нового голови ВР й сказав, що передає головування заступниці глови Ради Олені Кондратюк. У Стефанчука теж конфлікт інтересів, оськільки він претендує на посаду голови парламенту. Згодом Кондратюк оголосила кандидатів на посаду очільника парламенту:

▪️Руслан Стефанчук, перший заступник голови ВР ("Слуга народу")

▪️Ярослав Железняк ("Голос")

▪️Гео Лерос (позафракційний)

▪️Яна Зінкевич ("Євросолідраність")

▪️Олексій Гончаренко ("Євросолідраність")

Перед цим речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук повідомила, що більшістю голосів народних депутатів "Слуги народу" на посаду голови Верховної Ради України від монобільшості делегований Руслан Стефанчук. На посаду першого заступника голови парламенту – голову партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка.

На час публікації у парламенті обговорювалися кандидати на посаду голови Верховної ради.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua