НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Напад на журналістів: прокурори не застали Мецгера на роботі, аби вручити підозру

17:47 / 6 жовтня 2021

Коли представники прокуратури прибули до "Укрексімбанку", щоб вручити підозру Євгену Мецгеру, його не було на робочому місці, пише Суспільне з посиланням на коментар речниці столичної прокуратури Надії Максимець.

Як розповіла Максимець, повідомлення про підозру мали вручити двом людям, кримінальне провадження розслідується за частиною першою, частиною третьою, статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Коли представники Нацполіції та прокуратури зв'язалися з адміністрацією банку, їм повідомили про те, що одна особа на цей час склала повноваження, інша написала заяву про звільнення. Попри це вони не є на цей час звільненими та мають перебувати на робочому місці. Однак, як повідомила нам адміністрація банку, цих осіб на робочому місці немає", — розповіла Максимець.

Підозри та повістки для проведення процесуальних та слідчих дій залишили в адміністрації "Укрексімбанку". За словами речниці, щойно з'ясують, де перебувають двоє осіб, їм особисто вручать підозри. В іншому випадку — відповідно до вимог КПК, це буде зроблено в інший спосіб, додала Максимець.

На сторінці банку у Facebook з'явилося вибачення Мецгера. Звернення стосувалося знімальної групи "Схем" та журналістської спільноти України.

Я щиро прошу вибачення у працівників видання «Схеми» Кирила Овсяного та Олександра Мазура! На разі у формі листа, але завжди готовий зробити це у будь-якій зручній їм формі. Моя поведінка глибоко образила весь без виключення журналістський цех, який проявив гідну найбільшої поваги солідарність у відстоюванні прав своїх колег. Я щиро прошу вибачення у всіх журналістів України", - написано в дописі.

На сайті "Укрексімбанку" повідомили, що Євгена Мецгера відсторонили від обов'язків голови правління банку, тимчасово на цю посаду призначили члена правління Сергія Єрмакова.   

Нагадаємо, на журналіста Кирила Овсяного та оператора Олександра Мазура напали 4 жовтня 2021 року, забрали камери та видалили відзнятий матеріал. Ввечері 5 жовтня журналісти опублікували відео з відновленим записом.  Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".      

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua