НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

НАБУ повідомило про нову підозру Труханову та Галантернику

13:36 / 6 жовтня 2021

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, бізнесмену Володимиру Галантернику та іншим. Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на джерела в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовників, загалом у справі про підозру повідомили 17 особам. Зокрема, серед них: директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор, керівниця юридичного департаменту ОМР Інна Поповська, голова постійної комісії з питань комвласності ОМР Василь Шкрябай та інші.

Як повідомила у Facebook генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, вона підписала п'ять підозр у цій справі, зокрема, меру Одеси Труханову, місцевим посадовцям та «одному відомому одеситу, роль якого уважно вивчалась слідством». Експертиза оцінила збитки одеського бюджету в розмірі 533 млн грн.

За даними НАБУ та САП, в Одесі могла бути створена злочинна організація, яка причетна до низки кримінальних правопорушень. Зокрема, за інформацією «Слово і діло», вказана організація може бути причетна до купівлі за завищеною ціною колишнього аеродрому «Застава» та будівлі збанкрутілого заводу «Краян», спроби захоплення військового аеродрому «Шкільний», відведення з власності міста земельної ділянки та видачі дозвільних документів на будівництво об'єкту «Реконструкція курортно-оздоровчого комплексу», замість якого побудували житловий комплект Greenwood, а також інших правопорушень.

За словами директора Одеського територіального управління НАБУ Володимир Деуліна, такі дії злочинної організації могли завдати шкоди Одесі на загальну суму в півмільярда гривень.

Нагадаємо, міського голови Одеси Геннадія Труханова, віцемера Павла Вугельмана та інших осіб уже обвинувачують у заволодінні 92 млн грн одеського бюджету на придбанні за завищеною ціною будівлі збанкрутілого заводу «Краян». Взимку 2020 року в цій справі повідомили про підозру новим особам, слідство стосовно них завершено.

Також, нещодавно НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцям Одеської міської ради за придбання колишнього аеродрому «Застава» за завищеною на 131 млн грн вартістю. Крім того, восени 2019 року детективи провели обшуки в межах справи про будівництво ЖК Greenwood в Одесі. Про підозру в цій справі нікому не повідомляли.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua