НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 18:00 Партії з бойовиками "ДНРЛНР" на виборах рф/"Відставка" Разумкова/Коли посилять карантин?

17:35 / 20 вересня 2021

"Вибори" в держдуму рф й голосування на окупованих територіях

За результатами так званих “виборів” на росії до Держдуми проходять п’ять партій, серед них і ті, що виставляли кандидатами в депутати одіозних бойовиків “ДНР/ЛНР”, передає Новинарня.

Станом на 13:00 20 вересня після підрахунку 94% протоколів 5-відсотковий бар’єр додали путінська “єдина росія” (49,6%), кпрф (19,2%), лдпр (7,5)%, “справедлива росія – за правду” (7,4%) та “нові люди” (5,4%).

В одномандатних округах партія влади отримує орієнтовно 199 місць, компартія рф – 9, “справедлива росія” – 8, ЛДПР, “яблоко”, “родіна”, “партія роста” і “громадянська платформа” – по 1, самовисуванці – 5.

Таким чином, “єдина росія” знову матиме в Державній думі одноосібну більшість, хоча й набрала на 5% менше голосів у багатомандатному окрузі, ніж на виборах-2016.

Варто зазначити, що з-поміж 14 партій, які допущені до виборів 2021 року на росії, не було жодної справді опозиційної – всі так чи інакше підтримують політику путіна. При цьому комуністи покращили свій результат за партсписком на 6,7%, лдпр погіршила на 5,5%.

Більш як на 1,15% проти минулих виборів поліпшила свої показники провладна ліво-патріотична “справедлива росія”, яка нині об’єдналася в блок із партіями “за правду” та “патріоти”.

У програмі “справедливої росії”, а також у кпрф є пункт про визнання незалежності самопроголошених “ДНР/ЛНР”.

У загальнофедеральній, прохідній частині списку “справедливої росії” балотувавсябойовик “ДНР”, письменник та лідер російської партії “За правду” захар прілєпін.

У Криму від “СР” балотувався колишній “міністр зв’язку ДНР” сергій яценко, однак персональні результати списочників ще не відомі.

Хай там як, “есери” вже заявили, що в Державній думі їхня фракція буде третя за чисельністю.

Від регіонального списку “єдиної росії” по Ростовській області балотувався ватажок “ДНР” зразка 2014 року олександр бородай.

За словами голови регіональної виборчої комісії, після підрахунку 99,9% протоколів у регіоні до Думи проходять ті самі сім партій, а “єдина росія” отримує 52%.

Саме в Ростовській області – фізично та по інтернету – голосували мешканці окупованих територій Донбасу, які отримали російські паспорти. При цьому, за даними росЗМІ, багатьом із тих, кого привозили для голосування в Ростовську область, паспорти рф видавали безпосередньо перед дільницями.

Видавали "виборцям" й продуктові набори.

Дистанційне ж голосування в “інформаційних центрах” на території ОРДЛО уможливило великі фальсифікації на користь “єдиної росії”.

Утім, центрвиборчком росії не бачить порушень у тому, що жителі “самопроголошених Донецької і Луганської республік” отримували паспорти після прибуття на росію перед тим, як йти голосувати на виборах. Про це заявила голова ЦВК рф.

Вже не перший раз на території Ростовської області спеціально організовані ділянки для голосування уздовж кордону для тих, хто не має прописки на території росії. Якщо в них є паспорт – вони голосують. Найголовніше, щоб він отримав паспорт до того, як він іде голосувати”, – розповіла памфілова, додавши, що “це полегшений варіант отримання російського паспорта для тих, хто живе в самопроголошених республіках”, передбачений указом президента путіна.

Спостерігачі з руху “Голос”, які працювали на виборах неофіційно, нарахували близько 5 тисяч порушень по всій країні. Головне, що сейфи для виборчих документів мали таємні дверці, які не опломбовувалися.

Найбільше маніпуляцій вочевидь було з електронним голосуванням. Його результати по Москві досі не опубліковані, а це 2 млн виборців.

Дистанційно голосували ще в кількох регіонах – Курська, Мурманська, Нижегородська, Ярославська області, вже згадана Ростовська з урахуванням окупованих ОРДЛО та окупований Севастополь. Загалом за “електронними голосами” “єдина росія” набирає 54%.

На всіх губернаторських виборах перемагають діючі глави регіонів. Зокрема, Рамзан Кадиров отримав у Чечні 99,7% голосів.

До вечора заключного дня голосування на виборах на росії середня активність виборців по країні перевищила 45% (без врахування голосування онлайн). При цьому в Чечні формально “проголосували” понад 90% виборців, а в низці регіонів – трохи більше 30%.

Голосування на парламентських “виборах” на росії відбувалося 17-19 вересня 2021 року. Всупереч міжнародним нормам, вибори проводилися також на тимчасово окупованих кремлем територіях Донбасу та Криму й супроводжувалося там великими маніпуляціями. ОБСЄ відмовилася направляти своїх спостерігачів на ці, а ПАРЄ надіслала до Москви лише п’ять спостерігачів.

Міністерство закордонних справ України засудило проведення голосування на окупованих територіях. Рада національної безпеки й оборони України заявила, що введе санкції проти всіх причетних до проведення цих псевдовиборів.

Реакція ЄС та України

На брифінгу речник Єврокомісії Петер Стано заявив, що ЄС ніколи не визнає результати московитських виборів в окупованому Криму.

Тому що Крим – це Україна. Ми також стурбовані тим, що мешканцям непідконтрольних Києву українських територій на Донбасі видавали російські паспорти, щоб вони голосували на цих виборах. Це суперечить Мінським угодам", – сказав Петер Стано.

Він зазначив, що в ЄС шкодують про рішення росії обмежити формат міжнародної місії ОБСЄ зі спостереження за виборами. Також речник Єврокомісії наголосив, що "вибори до Держдуми та регіональні вибори проходили в атмосфері залякування критиків і незалежних голосів, та без визнаних міжнародних спостерігачів".

В МЗС України наголосили, що проведення кремлем виборів на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь є незаконним, а їхні результати не матимуть жодних юридичних наслідків. 

Крім того, у заяві зазначається, що залучення до голосування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях, як і майже 1,5 мільйона виборців у Криму, суттєво спотворить результати виборів до Держдуми рф і загалом ставлять під сумнів їхню легітимність. Усі причетні до організації і проведення такого голосування нестимуть відповідальність згідно з українським законодавством, наголосили в українському МЗС.

Читайте також: Україна введе санкції за вибори до держдуми рф на окупованих територіях

Відставка Разумкова?

"Слуга народу" наразі не ініціюватиме відставку голови парламенту Дмитра Разумкова, заявив очільник партії Олександр Корнієнко.

Є процедура відкликання голови Верховної Ради. Вона досить чітко виписана. Я думаю, що в той момент, коли депутати захочуть таке ініціювати, вони це ініціюють. Наразі у нас немає ні ініціаторів такої процедури, ні підписних листів”, – розповів на брифінгу після засідання Погоджувальної ради голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

За його словами, неетично обговорювати відкликання людини з посади, коли вона на лікарняному. Корнієнко також зауважив, що, оскільки Дмитра Разумкова на посаду голова Верзовної ради висунула “Слуга народу”, перед його імовірним відкликанням має відбутися розмова із представниками політичної сили.

Раніше у деяких ЗМІ кілька місяців тому почала поширюватися інформація, що незабаром нібито планується заміна голови Верховної Ради. Водночас Дмитро Разумков заявив, що не триматиметься за посаду, якщо народні депутати ініціюють його відкликання з посади Голови Верховної Ради.

Своєю чергою сам Разумков заявив, що за "деякі відставки" в Раді пропонують по "50-100 тисяч".

Ми сьогодні бачимо багато чуток, багато пліток, багато інформації у ЗМІ, існують якісь розмови – хтось комусь пропонує 50-70-100 тисяч (Разумков не уточнив, у якій валюті ці суми – ред.) за голос за деякі відставки. Я не зовсім розумію, в яких кабінетах це відбувається, і хто веде такі перемовини, але це точно негативно впливає на діяльність і на імідж ВР", – заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради.

Разумков також додав, що він особисто "майже переконаний, що це не відповідає дійсності", але просить антикорупційні органи перевірити цю інформацію.

Своєю чергою голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко прокоментвав слова голови Верховної ради: 

Мені не пропонували, я не пропонував. Далі - це зі сфери роботи антикорупційних органів, вони у нас прекрасно працюють... Думаю, взагалі не буде ніяких проблем це все підсвітити… Але мені здається, це більше якісь чутки. Тим більше, враховуючи ті медіа, які розповсюджували першими таку інформацію, я б їм не довіряв повноцінно, як вони видають себе як найкращі медіа в країні, але багато там інформації неперевіреної", – зазначив Корнієнко.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що уряд у "жовтій" зоні адаптивного карантину рекомендує обмежити допуск чиновників на роботу в органах центральної виконавчої влади. Він нагадав, що від сьогоднішнього дня набула чинності постанова Кабінету міністрів щодо нових правил карантину. 

Слушна ідея, яку сьогодні на урядовій нараді підтримав прем'єр-міністр щодо центральних органів виконавчої влади та працівників, яким у жовтій карантинній зоні буде рекомендований допуск на робоче місце за наявності вакцинації або ПЛР-тесту", – зазначив Немчінов.

Уряд готується до посилення карантину

У вівторок відбудеться засідання Державної комісії з ТЕБ та НС, яка розгляне встановлення жовтого епідемічного рівня по всій території України з 22 вересня. Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, передає пресслужба уряду.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, за останній тиждень кількість підтверджених нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій — на 51%.

Навантаження на систему охорони здоров’я поки що контрольоване. Реанімаційні ліжка зайняті на 33%, ліжка з киснем на 29%, але при цьому людей, яким призначена киснева терапія, на цих ліжках – 19%", — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації, уряд на позачерговому засіданні ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року.

Прем’єр-міністр наголосив, що водночас запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, в яких вакциновано першою дозою не менше 80% персоналу.

Ми змінили підхід до карантинних обмежень та дозволили роботу таким закладам, щоб не зупиняти економічний та освітній процес у нашій країні. Держава надала можливість кожному громадянину щепитися безкоштовно різними вакцинами на вибір. Вакцинація залишається пріоритетом у протидії поширенню хвороби", — наголосив Денис Шмигаль.

Читайте також: Головний санлікар: 98% госпіталізованих із коронавірусом – невакциновані

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua