НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 16:00 Менше обмежень для вакцинованих та хто знайде "вагнерівців"?

15:54 / 8 вересня 2021

Менше обмежень для вакцинованих

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що для вакцинованих будуть полегшені обмеження у разі повернення карантинних обмежень. Про це він сказав під час засідання уряду. 

Передбачаємо, що більшість обмежень, які передбачені в жовтому та червоному рівнях епідемічної небезпеки, не будуть застосовуватися в разі, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів або різних сфер економіки. При цьому для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а вже для червоного потрібен буде повний курс щеплення", – зазначив Віктор Ляшко.

"Слово і Діло" щодня публікує інформацію про кількість вакцинованого населення. 

Інфографіка "Слово і Діло" 

У той же час міністрерство охорони здоров'я повідомляє, що на 8 вересня зафіксовано 2772 нових випадки захврювання на Covid-19, а от одужали 1411 людей.

Інфографіка МОЗ 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що в Україні погіршується епідемічна ситуація

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомляв, що 13 вересня Україна перейде на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

Хто знайде "вагнерівців"

США допомагали Україні при проведенні операції із затримання у Білорусі 33 бойовиків приватної військової компанії вагнера у липні 2020 року. Про це повідомляє CNN з посиланням на колишніх високопоставлених чиновників української військової розвідки.

Йдеться про імовірну спецоперацію, яка мала відбутися у серпні 2020 року. За даними журналіста Юрія Бутусова українські спецпризначенці вербували членів ПВК "Вагнера" для охорони нафтових об'єктів у Венесуелі. Окрім того, що вдалося зібрати їхні особисті данні також є відомості про участь російських бойовиків у війні на Сході України. За інформацією Бутусова "найняті на роботу" росіяни мали вирушити у стамбул з Мінська, а потім, коли б літак пролітав над Україною, його мали посадити та затримати злочинців. Але інформацію про спецоперацію злили, тому вона зірвалася. 

На тлі цього скандалу стало відомо, що журналісти-розслідувачі компанії " Belingcat" готують фільм про приватну військову компанію пригожина, якого ще називають "поваром путіна". Журналісти працювали і в Україні, зокрема займалися і "вагнергейтом". Але фільм поки не вийшов. Спочатку його анонсували на весну 2021 року, а згодом перенесли прем'єру на вересень. Наразі інформації про те? коли вийдуть матеріали немає. 

Оприлюднення інформації спричинило низку скандалів в Україні. Зокрема у "зливі" звинуватили безпосередньо керівництво Офісу президента, але ніяких фактичних заходів цьому немає. 

Депутати Верховної ради намагалися ініціювати створення ТСК для розслідування цієї справи, але цього так і не відбулося. 

Президент Зеленський коментуючи стуацію зазначив, що Україна "була втягнута" в цю історію іншими країнами, але не уточнив про що саме йдеться. 

Слово і Діло відтворило хронологію подій, коли у ЗМІ з'явилася інформація про "вагнергейт".

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua