НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Війна, NASA, Північний потік-2: Перший день Зеленського у США

10:31 / 1 вересня 2021

Зеленський виступив за залучення США до "нормандського формату" перемовин щодо війни на Донбасі. Зараз цей формат включає росію, Україну, Німеччину та Францію.

Ми серйозно думаємо, як розбудовувати "нормандський формат" для мирного врегулювання ситуації. І запросили США для участі в декількох моделях і гадаємо, як правильно і безпечно зробити це для регіону", – заявив президент.

За словами Володмира Зеленського, вступ в НАТО для України не стратегія, а тактика.

"Немає часу на стратегію", - підкреслив він, попросивши, зокрема, про допомогу в розбудові українського флоту.

"Ми не просимо подарунків - нам потрібні можливості, доступ до дешевих кредитів", – наголосив президент.

Українська делегація, крім того, підписала кілька документів про співпрацю у військовій, енергетичній та космічній сфері.

Зокрема, як повідомляє пресслужба президента, міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що США ухвалили рішення про виділення додаткової безпекової допомоги Україні в обсязі 60 млн доларів, включно із закупівлею переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Пізніше міністерства оборони США та України підписали угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

Також він згадав ситуацію з російсько-німецьким газопроводом "Північний потік-2", з якого США зняли санкції в травні цього року. Байден не запроваджуватиме санкцій проти Північного потоку. 

Якщо добудують, то ми ще поборемося - як він буде працювати. У разі працюючого "Північого потоку", хотіли б домовитися про конкретні речі й гарантії з боку, перш за все, Сполучених Штатів Америки. Тому що до них довіра більша ніж до деяких інших партнерів", – наголосив Зеленський.

На уточнююче запитання журналістів, чи йдеться про санкції, він сказав: "Так, маю на увазі санкції".

З керівником NASA Зеленський обговорив перспективи участі українських підприємств у проєкті "Антарес", програмі дослідження Місяця "Артеміда", а також проєкти, до яких Україна може долучитися "зі своїми унікальними космічними технологіями".

Україна має знову стати космічною державою. Дослідження та використання космічного простору в мирних цілях - важливий компонент партнерства між Україною та США", – наголосив Зеленський.

Космічні агентства України та США підписали меморандум щодо співпраці у сфері безпеки космічних польотів, надання послуг та інформації з космічної ситуаційної обізнаності.

Крім того, президент запросив керівника NASA відвідати Україну і він, як стверджує пресслужба глави держави, "прийняв запрошення президента".

Наприкінці дня президент взяв участь у презентації плану трансформації України для провідних американських аналітичних центрів.

За словами Зеленського, йдеться про понад 80 проектів на загальну суму 277 млрд доларів, які включають кошти з бюджету та іноземні інвестиції. 

Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний План трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей - будуємо успішну та стійку Україну", - цитує Зеленського його пресслужба.

1 вересня Зеленський має зустрітися з Байденом.  

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua