НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 18:15 Кримська платформа стартувала. День прапору України. Візит Меркель до Києва

17:13 / 23 серпня 2021

За підскумками саміту "Кримської платформи" було підписано спільну декларацію. У ній, зокрема, визнають росію окупантом.

Вона чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму, зобов'язання розглянути запровадження додаткових санкцій відносно рф у разі подальшої агресії, об'єднання зусиль всіх країн-учасниць для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні. Вперше на міжнародному рівні рф визнано державою-окупантом, і вона має негайно припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території, забезпечити безперешкодний доступ до Криму для міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій", – заявив президент Зеленський під час заключної промови на саміті "Кримської платформи".

У путіна "Кримську платформу" назвали недружньою до росії.

Ми ставимося до цього заходу як до надзвичайно недружнього по відношенню до нашої країни. Ми категорично не сприймаємо подібні твердження щодо "російського регіону", щодо Криму. У цьому плані ставлення абсолютно однозначне - ставимося як до антиросійського заходу", - сказав прессекретар путіна дмітрій пєсков.

Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль озвучив суму збитків від окупації Криму. 

Загальні потенційні збитки оцінюються сьогодні експертами в розмірі понад сто мільярдів доларів – це втрачені природні ресурси, втрачені активи держави, втрачена промисловість і втрати людей, які страждають від окупації росії", – наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час інавгураційного саміту Кримської платформи.

Абсолютна більшість українців (61%) вважає, що Крим повинен, у майбутньому, входити до складу України. Цієї думки дотримується більшість громадян незалежно від статі, віку та макрорегіону проживання, йдеться в опитуванні фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва".

Найменше політичне майбутнє Криму у складі України бачать люди віком за 60 років (54%) та мешканці на східі України (47%). 

Найбільше ж у повернення Криму до складу України вірять молодь віком 18–29 років (67%) та мешканці західної України (73%). 

Лише 6% громадян України вважають, що Крим повинен входити до складу рф, що на 4% менше ніж тих, хто вважає, що Крим повинен бути незалежним державним утворенням (10%). 

Абсолютна більшість громадян України (57%) підтримує утворення на території Криму кримськотатарської національної автономії після звільнення від російської окупації. Порівняно з опитуванням, проведеним Фондом «Демократичні ініціативи» у 2018 році, підтримка утворення кримськотатарської національної автономії зросла на 7% з одночасним зменшенням, на 6%, тих, хто виступає проти такого розвитку подій. Зростання відбулося значною мірою за рахунок збільшення респондентів, які безумовно підтримують проголошення кримськотатарської національної автономії.

День Державного Прапора України

Меркель відвідала Київ та зустрілася із Зеленським

Німеччина виступатиме за нові санкції проти росії, якщо кремль використає «Північний потік-2» як зброю, заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, яка відбулася 22 серпня.

За словами Меркель, енергетичне партнерство з Україною має тривати, а договір про транзит газу через Україну має бути «якомога швидше продовжений» після 2024 року.

Ми дуже серйозно сприймаємо стурбованість з української сторони, тому під час переговорів у москві я говорила про цю проблему. Ми дуже чітко говорили про те, що ми в європейських рамках виступаємо за нові санкції, якщо росія намагатиметься використовувати цей газогін як зброю", – сказала Меркель.

Водночас Зеленський заявив, що переговори про продовження угоди про транзит газу наразі невизначені. Він додав, що хоче зрозуміти, що Україна може отримати після закінчення терміну дії угоди, і назвав питання «Північного потоку-2» політичним і безпековим.

«Північний потік-2» – це зброя, я вважаю, що не помічати, що це небезпечна зброя не тільки для України, а й для всієї Європи – неправильно. Говорити про «Північний потік-2» як про економіку Україна точно не буде", – сказав президент.

За його словами, 23 серпня в Києві відбудеться зустріч міністрів енергетики України, Німеччини й США щодо транзиту газу через Україну.

Ми справді обговорювали з канцлером питання щодо продовження транзиту газу через територію України після 2024 року. Поки що я вважаю, що це дуже загальні речі. Завтра буде важлива зустріч… Можливо, там з’являться більш конкретні речі", – сказав Зеленський.

А тим часом Кличко повідомив, що його не пустили зустрічати Меркель у Борисполі.

Меркель, зокрема, висловила «високу повагу» до реформ в Україні. 

На питання про те, чому Меркель не бере участь у "Кримській платформі", вона нагадала, що окупацію Криму росією вони вважають порушенням міжнародного права – позиція Німеччини не змінилася. Міністр енергетики та економіки приїде замість міністра закордонних справ, тому що той наразі зайнятий проблемою Афганістану. 

Володимир Зеленський заявив, що Україна, Німеччина та Франція повинні мати консолідовану позицію по Донбасу. «Поки відсутній прогрес, тиск на росію повинен зберігатися»

Ангела Меркель визнала, що Мінські домовленості не дали очікуваних результатів. Але закликала не відкидати цей формат навіть після її відставки. «Ним можна скористатись як майданчиком для перемовин»

Ангела Меркель хоче провести «нормандський» саміт й запросити Володимира Зеленського, президента Франції Емманюеля Макрона та путіна.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua