НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Кент розповів, хто представлятиме США на саміті "Кримської платформи"

12:15 / 26 липня 2021
Фото: Радіо Свобода

Президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Харріс не приїдуть на саміт «Кримської платформи» 23 серпня. 

Від нас буде член кабінету (уряду США – ред.). Тобто це не буде президент, віцепрезидент, але буде член кабінету. І ми знаємо, що це дуже важливо", – наголосив в інтерв’ю «Радіо Свобода» в.о. тимчасового повіреного у справах США в Україні Джордж Кент.

У розмові із журналістами дипломат не назвав ім’я представника Сполучених Штатів, але наголосив на важливості процесу деокупації Криму.

Кент розповів, що мав неформальні зустрічі з лідерами кримських татар, з якими обговорював ситуацію в окупованому Криму. Американський дипломат зустрічався з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, заступницею міністра закордонних справ Еміне Джеппар й народним депутатом Рустемом Умеровим.

На думку дипломата, процес деокупації має декілька рівнів, й Україна підготувалася, щоб розмова проводилася не лише між урядами та країнами.

Перший рівень – міжнародне співтовариство. «Те, що відбулося, це був унікальний момент, коли постійний член Радбезу ООН просто захопив територію сусідньої країни. Це перший крок, щоб дипломати і країни завжди говорили і про Крим, не тільки про ситуацію на Донбасі, у Придністров’ї, в Абхазії, в Південній Осетії», - пояснює Джордж Кент.

Другий рівень – експертний. «Є дуже велика хвиля дезінформації з боку росії. І дуже важливо, щоб українські експерти співпрацювали з іншими експертами, не лише в США чи Канаді, а також в Європі, щоб ті розуміли ситуацію щодо Криму з точки зору України, а не москви»,  - додає він.

Третій рівень – суспільний. «Є професори, люди, які пишуть книги, є активісти, які мають можливість допомогти тим, хто живе в окупації», - нагадує дипломат. Причому це можуть бути не тільки представники українського суспільства, а також активісти з різних країн.

Нагадаємо, що президента Зеленського запросили з візитом до США на 30 серпня.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua