НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

США закликали Україну не критикувати угоду з Німеччиною щодо "Північного потоку-2" — Politico

11:43 / 21 липня 2021

Про це пише видання Politico із посиланням на чотирьох осіб, ознайомлених з переговорами.

У розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу між росією та Німеччиною адміністрація Байдена просить дружню країну (Україну, - ред.) не виголошувати свою критичну позицію, від чого Україна не в захваті", – йдеться у повідомленні.

Також у статті йдеться, що американські чиновники заявили, що відмовились від ідеї зупинки проєкту "Північного потоку-2", і зараз намагаються мінімізувати збитки, уклавши велику угоду з Німеччиною. 

Джерела додають, що спротив громадськості в Україні щодо майбутньої угоди може зашкодити двостороннім відносинам Вашингтона з Києвом. Чиновники також закликали українців не обговорювати з Конгресом потенційних планів США та Німеччини.

Зазначається, що один із високопоставлених чиновників адміністрації поставив під сумнів повідомлення видання, зазначивши, що ситуація є набагато складнішою, однак він відмовився ділитися деталями переговорів американських чиновників з українськими колегами. 

За його словами, під час переговорів з Німеччиною США намагалися зменшити ризики, які трубопровід представлятиме для України та європейської енергетичної безпеки. Він переконує, що американські та німецькі чиновники продовжують переговори щодо трубопроводу та його впливу на Україну. 

З іншого боку, джерело, наближене до президента Зеленського, заявило, що позиція Києва полягатиме в тому, що санкції США все ще можуть зупинити завершення проєкту — за умови наявності політичного рішення на етапах будівництва та сертифікації. 

Джерело зазначило, що Київ залишається рішучим противником проєкту. Водночас американська адміністрація вже повідомила Зеленському про дату зустрічі у Білому домі вже цього літа.

The Wall Street Journal пише, що США та Німеччина можуть оголосити про досягнення домовленості вже сьогодні, 21 липня.

Bloomberg, у розпорядженні якого опинився проєкт угоди, пише, що США й Німеччина домовилися про покарання для московії, якщо "Північний потік-2" використають проти України. 

Документ передбачає, що Німеччина повинна вжити заходів, якщо рф буде використовувати "Північний потік-2" для тиску на Україну або посилить агресію щодо Києва. Крім того, Берлін повинен закликати ЄС до кроків у відповідь, в тому числі до санкцій на експорт російських енергоносіїв.

Проєкт угоди, зокрема, передбачає інвестиції в мільярд доларів у "зелений фонд" для допомоги Україні в переході на більш екологічні джерела енергії.

З цієї суми Німеччина повинна дати 175 мільйонів доларів. Крім цього, Берлін повинен призначити спецпредставника з підтримки двосторонніх енергетичних проектів з Києвом. Для цього планують виділити 70 мільйонів доларів. 

Також Німеччина зобов'язується використовувати важелі впливу, щоб продовжити транзит російського газу через Україну ще на 10 років після завершення договору у 2024 році. 

Передбачається, що угоду фіналізують до візиту президента України Володимира Зеленського в США. Офіційно дату поки не озвучували.

Як писав UMN.UA, у Держдепі кажуть, що зустріч Байден та Зеленського може відбутися у серпні, а не в липні.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua