НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN: Відносини України з Китаєм дуже примітивні, ніякого розвороту в сторону КНР немає – експерт

20:44 / 19 липня 2021

Про таке розповів в етері UMN Ілія Куса, експерт з міжнародної політики "Українського інституту майбутнього".

Сам по собі китайський вектор, якщо ми його розглядаємо просто як вектор зовнішньої політики, він не суперечить іншим напрямам. Нічого немає фантастичного в тому, щоб розвивати стосунки з різними країнами. Ми ж, наприклад, не говоримо, що наші стосунки з Туреччиною, які є непоганими, якось суперечать нашій євроінтеграції. Хоча до Туреччини в моральному плані є питання. Але є інші моменти. Тут потрібно говорити про те, на скільки в нас є глибокі стосунки з Китаєм. На мою думку, зараз ситуація не така, що ми робимо жорсткий вибір. Тобто ми ж не говоримо про те, що ось все Україна на перехресті, ми обираємо між Китаєм та ЄС. Ні. У нас насправді з Китаєм дуже-дуже обмежені стосунки. І вони доволі примітивні. Тобто, як в торгівлі… Єдине, що нас тримає з Китаєм – це те, що дійсно КНР є найбільшим торговельний партнером України. Це 5 млрд 600 млн доларів (товарообігу, - ред). Це багато. Але якщо подивитися на ту ж торгівлю – ми ж в основному експортуємо сировину. Тобто там 4 головні товарні групи, це сировина і вона зростає з кожним роком. Я особисто не є противником навіть розвитку китайського вектора. Я взагалі вважаю, що Україні найкраще було б мати багатовекторну політику. Я знаю, що цей термін трохи дискредитований певним періодом історії України… Я вважаю, що Україна може балансувати між різними політичними центрами й грати в багатовекторність, але звісно для цього потрібні час, більші ресурси й більша якість кадрів на державній службі й більш сильні як економіка, так і політичні інституції. У цьому контексті я розглядаю Китай як перспективний вектор зовнішньої політики України, але це не про сьогодні. У нас із Китаєм ніякого розвороту не відбувається, на мою думку", – повідомив Ілія Куса.

Раніше спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович й радник голови Офісу президента на телеканалі «Дом» у програмі "Погляд з Банкової" розповів, що Україна розвернеться на Схід, якщо Захід продовжить здавати інтереси України. 

Він уточнив, що у "розвороті на Схід" він має на увазі вибудовування системи відносин з Китаєм, В'єтнамом, Туреччиною, Об'єднаними Арабськими Еміратами, з Катаром та іншими країнами.

Які мають і фінансовий, і політичний ресурс для того, щоб не дати Україні десуб'єктизувати, тобто, позбавити її історичної долі, суб'єктності, як хочеться багатьом на Заході, заплативши ціну за нормалізацію відносин з росією і перетягування її в боротьбі з Китаєм на свою сторону. Це величезна пастка, небезпечна. Зараз проти неї йде боротьба. Президент бореться за суб'єктність України", — резюмував спікер української делегації в ТКГ.

Раніше голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія в інтерв’ю китайському інформаційному агентству «Сіньхуа» зазначив, що «Слуга Народу» має намір переймати досвід комуністичної партії Китаю. Він заявив, що принципи політичних сил є схожими, оскільки девізом обох партій є служіння народу. 

Потім голова партії Олександр Корнієнко виправдовувався, що спільними принципами «Слуги народу» та комуністичної партії Китаю є те, що будь-яка партія має працювати в інтересах своїх виборців.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua