НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 18:15 Із Заходу на Схід: Куди розвертає Україну?

18:05 / 19 липня 2021

Сьогодні Володимир Зеленський перебуває з візитом у Грузії. Там він, зокрема, взяв участь у Батумській міжнародній конференції «Три нації – один вибір: Грузія, Молдова та Україна в русі». 

Він розповів, що першим місцем, з якого він розпочав свій візит, стало селище Абастумані, за яким розташована окупована Абхазія.


Президент зазначив, що ситуація нагадала йому ту, яку він бачить в Україні, відвідуючи райони поблизу тимчасово окупованих територій – коли лінія розмежування розділяє два світи: світлий, сучасний і безпечний та сірий, занедбаний і безправний.

У такі миті особливо розумієш, яке значення для майбутнього країни має правильний вибір. Україна, Грузія й Молдова його зробили. І сьогодні ми об’єдналися, щоб цей вибір став дійсно реальністю. Зустріч у форматі Асоційованого тріо формує новий регіональний вимір для розширення ЄС, що охопить три наші країни. Без них малюнок Європейського проекту буде схожим на незавершений пазл, у якому бракує щонайменше цих трьох, важливих, на мій погляд, частинок", – наголосив Володимир Зеленський.

Президенти України, Грузії та Молдови підписали декларацію Батумського саміту.

Ми, глави держав Грузії, Республіки Молдова та України, зустрілися в Батумі, щоб зміцнити тристороннє співробітництво між нашими країнами щодо європейської інтеграції та підтвердити свої зобов'язання співпрацювати задля мирного, демократичного та процвітаючого європейського майбутнього Грузії, Молдови та України", – йдеться у повідомленні Офісу президента.

Також президент сказав, що московія – загроза для всього континенту.

Тим часом спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович й радник голови Офісу президента на телеканалі «Дом» у програмі "Погляд з Банкової" розповів, що Україна розвернеться на Схід, якщо Захід продовжить здавати інтереси України.

За його словами, Євросоюз і політична еліта США розкололися з питань взаємин з росією. Арестович нагадав про лобіювання Німеччиною «Північного потоку-2» і про ініціативу президентів Франції та Німеччини про зустріч лідерів ЄС з путіним. Згодом, від цієї ідеї відмовилися.

І західна еліта, військово-політичне керівництво заходу розкололося. Тому що навіть у Сполучених Штатах в оточенні президента Байдена є люди, які хотіли б, як вони кажуть, нормалізації відносин з росією", - зазначив він.

Також на його думку, якщо проросійські настрої в Європі і на Заході будуть посилюватися з акцентом на здачу українських інтересів, то Україні нічого не залишиться, як переглянути свій геополітичний вектор.

І загальний меседж такий, як мені здається, — якщо Захід захоче подружитися з росією ціною здачі українських інтересів або значної їх частки, то ми розвернемося на Схід, і так перебалансуємо нашу позицію. Тому в міжнародній політиці Україна перебуває на межі фолу", – акцентував спікер української делегації в ТКГ.

Арестович уточнив, що у "розвороті на Схід" він має на увазі вибудовування системи відносин з Китаєм, В'єтнамом, Туреччиною, Об'єднаними Арабськими Еміратами, з Катаром та іншими країнами.

Які мають і фінансовий, і політичний ресурс для того, щоб не дати Україні десуб'єктизувати, тобто, позбавити її історичної долі, суб'єктності, як хочеться багатьом на Заході, заплативши ціну за нормалізацію відносин з росією і перетягування її в боротьбі з Китаєм на свою сторону. Це величезна пастка, небезпечна. Зараз проти неї йде боротьба. Президент бореться за суб'єктність України", — резюмував спікер української делегації в ТКГ.

А ще раніше голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія в інтерв’ю китайському інформаційному агентству «Сіньхуа» зазначив, що «Слуга Народу» має намір переймати досвід комуністичної партії Китаю. Він заявив, що принципи політичних сил є схожими, оскільки девізом обох партій є служіння народу. 

Потім голова партії Олександр Корнієнко виправдовувався, що спільними принципами «Слуги народу» та комуністичної партії Китаю є те, що будь-яка партія має працювати в інтересах своїх виборців.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua