НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Зустріч Байдена та Меркель: обговорили "Північний потік", підтримали Україну, підписали Вашингтонську декларацію

11:23 / 16 липня 2021

Канцлер Німеччини Анґела Меркель попередила росію, що Європа вживатиме «активних дій», у випадку, якщо москва порушить права України як газотранзитної держави. Така заява Мекрель прозвучала під час спільної пресконференції з президентом США Джо Байденом, що відбулась в четвер в Білому домі, передає Голос Америки.

Під час пресконференції обидва лідери приділили значну увагу питанню «Північного потоку-2» а також висловили підтримку Україні.

Наше переконання полягає в тому, що Україна має залишатись газотранзитного країною... Ми будемо активно діяти, якщо росія не буде поважати права України як транзитної держави", – заявила Меркель.

Відповідаючи на питання стосовно, які саме дії буде вжито, Меркель наголосила, що ці дії матимуть загальноєвропейський характер і нагадала, що такий інструмент як санкції вже було застосовано щодо росії через окупацію Криму та частини Донбасу.

Канцлер Меркель та я повністю єдині у нашому переконанні, що росії не можна дозволяти використовувати енергетику в якості зброї для примусу сусідів, або погроз їм", - заявив Байден.

Він оголосив про початок нового Партнерства з клімату та енергетики, спрямованого на підтримку енергобезпеки.

Сьогодні ми розпочинаємо Партнерство з клімату та енергетики, щоб підтримати енергобезпеку та розвиток надійних енерготехнологій в економіках, що розвиваються, включаючи країни Центральної Європи та Україну", – сказав Байден.

Меркель зауважила, що оцінки США та Німеччини стосовно «Північного потоку-2» дещо відмінні. «Добрі друзі можуть не погоджуватись», - відзначив Байден.

Крім того, президент Джо Байден та канцлер Ангела Меркель підписали Вашингтонську декларацію. Вона встановлює стратегічні пріоритети для взаємодії країн.

Зазначається, що сторони підтверджують свою прихильність тісному двосторонньому співробітництву щодо «сприяння миру, безпеці та процвітанню у всьому світі».

Взаємодія будуватиметься на принципах демократії, верховенства права, прозорості, ефективного врядування, підтримці громадянського суспільства і незалежності ЗМІ.

По всій земній кулі всі країни повинні мати свободу для визначення власного політичного майбутнього, вільного від втручання ззовні, примусу чи панування з боку зовнішніх сил", — йдеться в документі.

Крім того, Вашингтон та Берлін протистоятимуть спробам розподілу світу на зони впливу, територіальної анексії, транснаціональних репресій, використання енергопостачання в якості зброї.

Ми наголошуємо на необхідності розвитку наших альянсів та партнерських відносин для відповіді на майбутні виклики, у тому числі кіберзагрози, енергетичну безпеку, дезінформацію, корупцію, відступ від демократії та втручання у наші вибори", — зазначається в декларації.

Окремо зазначається, що з метою взаємодії в економічній сфері сторони погодились встановити Американсько-Німецький економічний діалог.

15 липня у Вашингтоні пройшла зустріч Ангели Меркель і Джо Байдена.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua