НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Європарламент закликав до нових санкцій проти Білорусі. Ухвалено резолюцію

19:24 / 10 червня 2021

За документ проголосували 626 депутатів, 16 були проти, 36 утрималися, передає білоруська служба Радіо Свобода.

У резолюції називають примусову посадку Ryanair у Мінську та затримання журналіста Романа Протасевича «актом державного тероризму». Крім того, резолюція містить такі пункти:

  1. заклик негайно звільнити Протасевича та його дівчину Софію Сапєгу, а також інших журналістів та політв’язнів у Білорусі
  2. заклик розслідувати інцидент, в тому числі ймовірну роль росії в «терористичних актах, до яких вдається білоруський режим»; будь-який громадянин росії, опосередковано чи напряму причетний до цих подій, має потрапити під санкції ЄС
  3. ЄС не визнає Аляксандра Лукашенку президентом Білорусі, його владу називають «нелегітимною, незаконною і злочинною»
  4. вимогу негайно зупинити репресії проти опозиції, осуд переслідування незалежних медіа та жуналістів
  5. Європарламент закликав керівництво Євросоюзу якомога швидше ухвалити четвертий пакет санкцій щодо відповідальних за фальсифікації на виборах та репресії, а також почати працювати над наступним пакетом
  6. заклик до керівництва Євросоюзу та всіх його членів відмовитися від будь-якої фінансової підтримки влади Лукашенки
  7. заклик до Європейської комісії унеможливити купівлю європейськими фінансовими установами бондів чи інших фінансових інструментів білоруського уряду, а до приватного бізнесу в ЄС – «пам’ятати про обов’язок поважати права людини»
  8. заклик до європейських компаній, зокрема Siemens AG, відмовитися від співпрацею з владою Білорусі
  • Також резолюція рекомендує поширити санкції на ведучого Марата Маркова, чию розмову із ув’язненим Романом Протасевичем транслював державний пропагандистський канал АНТ.
  • Санкції, рекомендовані резолюцією, можуть бути застососовані щодо білоруських компаній, які звільняють працівників за участь у страйках і протестах, нафтопереробної та калійної галузі, виробництва сталі та деревообробної промисловості.
  • У Європарламенті також закликають припинити співпрацю з білоруськими банками, міжнародні банки – обмежити кредитні лінії своїм філіям у Білорусі. Документ також пропонує розглянути можливість відключити Білорусь від платіжної системи SWIFT.

Резолюція має рекомендаційний характер для керівництва Європейського Союзу.

Обмежувальні заходи передбачають заборону на поїздки до Євросоюзу та замороження активів підсанкційних осіб, яких наразі 88, та організацій. Також фізичним та юридичним особам, які є представниками ЄС, заборонили прямо чи опосередковано передавати кошти людям із санкційного списку.

Також 25 січня Латвія, Литва та Естонія запровадили нові національні санкції щодо 118 співробітників білоруських органів внутрішніх справ і юстиції, а також чиновників місцевої влади.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua