НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Суд у справі MH17. Озвучили нові записи Гіркіна й командирів "ДНР" про "Бук"

20:53 / 9 червня 2021

Зокрема суд включив записи переговорів "голови розвідки ДНР" Сєргєя Дубінского із заступником командира батальйону "Восток" "ДНР" Олександром Семеновим, а також розмови Дубінского з "міністром оборони ДНР" Ігорем Гіркіним та численні дзвінки Дубінского своїм підлеглим у розвідбаті, пише BBC

Оприлюднені розмови відбулися 16 і 17 липня 2014 року. Їх перехопила Служба безпеки України та передала потім Міжнародній слідчій групі (JIT). 

Багато учасників цих розмов раніше неодноразово підтверджували, що переговори справжні (деякі, щоправда, відзначали, що місцями їхні репліки змонтували).

У цих розмовах терористи "ДНР" неодноразово обговорюють переміщення "Бука" по території, яку вони контролювали, а також бойову позицію, яку зенітно-ракетний комплекс мав зайняти у районі села Первомайське.

Зокрема за сім годин до катастрофи Дубінскій й Пулатов ймовірно обговорювали відправку "Бука" в сторону села Первомайське Донецької області. 

Саме звідти, за версією слідчих JIT, випустили ракету, яка збила "Боїнг" МН17.

Дубінскій: "Значить, у мене таке прохання й інформація. У Григорівці це все стадо поросят поповзло на Схід. Подивіться, де там на Схід.

Пулатов: А там немає куди.

Дубінскій: Є там куди, є, дивіться. Там є під гіркою, вони прямо біля східного сусіда присіли. Вся їхня х... [команда] сидить там. Нехай східний сусід подивиться і в'ї ... [ударить]. Тому що в Григорівці залишилося тільки 5-6 БМП.

Пулатов: Зрозумів.

Дубінскій: Слухай мене. Зараз тобі "Крот" притягне "Бук-М" [у 2014 році такий позивний носив ще один підозрюваний у справі Леонід Харченко - голова розвідувального підрозділу ГРУ самопроголошеної ДНР].

Дубінскій: Треба поставити десь у районі Первомайська його. "Бук-М ... І прийдуть три танки "Востоку" з охороною".

На іншому оприлюдненому запису люди з голосами Дубінского в розмові з Пулатовим позначає роль, яку міг відігравати Леонід Харченко (він же "Крот") у транспортуванні "Бука".

Дубінскій: Ти чекаєш Льоню. Льоня щас веде цю ось Б-М, ти зрозумів, так?

Пулатов: Так.

Дубінскій: Бук-бук.

Пулатов: Я зрозумів, так. Я з дерев'яними розбираюся.

Дубінскій: Я зрозумів. Значить, ти, Льоня і всі наші знаходиш Первомайку. В районі Першотравневого у резерві ваша задача охорона цього "Бука" і організація цього... (далі нерозбірливо).

Потім увімкнули запис розмови людей з голосами Дубинського і Харченка.

Дубінскій:Береш туди тільки з тих, що повернулися, скільки тобі треба на супровід. Раз. Зрозумів так?

Харченко: Ага.

Дубінскій:Інших залишаєш тут. Раз. Туди приходиш, там є поруч Первомайське, подивися по карті

Харченко: Я зрозумів.

Дубінскій:Десь у тому районі розташовуєшся. Витягаєш туди своїх же, хто у тебе залишився. І твоє завдання - резерв плюс охорона ось цієї штучки, яку ти зараз повезеш.

Харченко: Я зрозумів.

Дубінскій: "Гюрза" [У 2014 році цим позивним, за даними слідства, користувався Пулатов] туди ж підтягнеться. Давай, якщо що я на зв'язку.

В іншій оприлюдненій розмові Дубінскій міг обговорювати із заступником командира батальйону "Восток" Олександром Семеновим переміщення "Бука" на Макіївське шосе у районі Донецька, щоб поставити ЗРК в колону з танками батальйону "Восток". Ця колона потім мала піти в район Саур-Могили, де тоді йшли запеклі бої з українськими військовими.

Нагадаємо, 11 квітня 2021 року нідерландська Телерадіокомпанія NOS опублікувала розшифровку аудіозаписів у справі про збиття рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року. На них фігурують головні підозрювані росіяни – Сєргєй Дубінскій та Ігорь (Стрєлков) Гіркін.  

Журналісти повідомляють, що переговори перехопили українські спецслужби. Їх оприлюднило Міжнародна слідча група. У день авіакатастрофи, 17 липня, Дубінскій заявляє, що має прямий контакт з москвою, а також говорить про ракетну установку "Бук" на підконтрольній бойовикам території. На записах, які нижче у відео, зокрема обговорюють, як збили літак. З розмов випливає, що терористи збили начебто "українську сушку". Тільки через дві години Дубінскій з'ясував, що замість українського винищувача був збитий пасажирський літак і наказав Харченку терміново вивезти ракетну установку "Бук". 

Підозрюваними у справі проходять чотири особи – троє громадян росії Сєргєй Дубінскій, Ігорь Гіркін та Алєг Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua