НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

"Безжально тиснув та вмовляв": CNN повідомило про аудіозапис розмови адвоката Трампа з Єрмаком

11:56 / 8 червня 2021

Американський телеканал CNN повідомив, що отримав ексклюзивний аудіозапис телефонних розмов адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані із колишнім спецпредставником Держдепартаменту США в Україні Куртом Волкером та головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком, на той час помічником Володимира Зеленського.

Як стверджує CNN, у тій розмові Джуліані "безжально тиснув й вмовляв український уряд розслідувати необґрунтовані змови проти тодішнього кандидата Джо Байдена". Дзвінок передував "сумнозвісній розмові" Трампа із Зеленським, згодом обидві розмови стали центральною частиною першого імпічменту Трампа, коли його звинуватили у тому, що він просив допомоги України у дискредитації Байдена для своєї передвиборчої кампанії.

Під час приблизно 40-хвилинної розмови Джуліані неодноразово говорив Єрмаку, що Зеленський повинен публічно оголосити про розслідування ймовірної корупції Байдена в Україні й заявити про те, що Україна втрутилася у вибори 2016 року, щоб нашкодити Трампу. Видання CNN наголошує, що твердження Джуліані не відповідають дійсності.

Все, що нам потрібно від президента (Зеленського — ред.) це сказати: я поставлю чесного прокурора, він проведе розслідування і відкопає докази, які нині існують, і чи є інші докази причетності до виборів 2016 року, а потім справа про Байдена має бути припинена. Хтось в Україні повинен поставитися до цього серйозно", — казав Джуліані.

Видання стверджує, що Джуліані "агресивно вмовляв українців виконати наказ Трампа". Нині ведеться кримінальне розслідування щодо Джуліані та його угод з Україною, зокрема щодо того, чи порушував він закони про лобіювання, координуючи свої дії з колишніми офіційними особами, які надали йому компромат на Байдена. Федеральне розслідування посилилося, коли в кінці квітня ФБР провело обшук в будинку та офісі Джуліані. "Неясно, чи є дзвінок Єрмаку частиною розслідування. Джуліані заперечує всі правопорушення", — пише CNN.

Часткова стенограма телефонної розмови Джуліані-Єрмак була вперше опублікована BuzzFeed News у квітні, а журнал Time першим опублікував деякі ключові витяги з розмови в лютому. Судячи з аудіозапису, Джуліані знову і знову наполягав на розслідуванні. 

Джуліані навіть сказав, що дипломатичні відносини між США і Україною покращаться, якщо Зеленський запустить розслідування. Під час розмови Джуліані та Волкер припустили, що публічне оголошення може розчистити шлях для такого бажаного візиту Зеленського в США або для особистих зустрічей з Джуліані", — повідомило CNN.

В аудіозаписі Джуліані сказав, що "це дійсно добре б очистило повітря" і "це може бути добре для набагато кращих відносин". Джуліані не відповів на прохання CNN прокоментувати аудіозапис. Раніше він заявляв, що "не зробив нічого поганого в Україні" та просто переслідував інтереси свого клієнта — Дональда Трампа. Джуліані також засудив імпічмент Трампа у справі України та сказав, що поведінка Трампа було конституційною і належною.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua