НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Тель-Авів обстріляли із сектору Газа: Є жертви

23:07 / 11 травня 2021

Організація ХАМАС заявила, що по Тель-Авіву було випущено понад 130 ракет. Удар здійснили у відповідь на повітряну атаку ізраїльської армії, в результаті якої було знищено житловий будинок. Частина ракет збила система протиповітряної оборони "Залізний купол", але деякі все ж досягли цілі.

У місті Холон (Тель-Авівський округ) одна з ракет влучила в пасажирський автобус, в результаті чого 8 людей отримали поранення, двоє з них - серйозні. Представники компанії-перевізника "Егед" повідомили, що коли пролунала сирена водій зупинив автобус, відкрив двері і попросив пасажирів вийти та знайти укриття. Всі потерпілі перебували під час падіння ракети на вулиці.

На південь від Тель-Авіва в результаті ракетного обстрілу загинула жінка. В результаті потрапляння інших ракет за межами міста постраждали ще щонайменше чотири людини. Під ракетний обстріл потрапили міста Рішон ле-Ціон, Рамат-Ган, Сдоте та Тайбе.

Ізраїльський аеропорт "Бен Гуріон" через ракетні обстріли тимчасово закривали. Декілька ракет розірвалися поблизу аеропорту. Літаки, які прямували в Тель-Авів, було перенаправлено на Кіпр. Нині робота летовища відновлена.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу прокоментував ситуацію.

Ми перебуваємо в розпалі битви. Вчора і сьогодні ЦАХАЛ атакував сотні цілей ХАМАСу та" Ісламського джихаду ". Ліквідували десятки командирів, в тому числі високопоставлених. Ми продовжуємо атакувати. Ми провели нараду і прийняли рішення. ХАМАС заплатив і заплатить високу ціну за своє рішення обстрілювати ізраїльську територію. Ця битва зажадає часу і терпіння", – зявив Біньямін Нетаньягу.

Пресслужба Армії оброни Ізраїлю опублікувала кару, на якій видно, як часто спрацьовували сирени тривоги, що сповіщають про ракетний обстріл.

Своєю чергою президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонні переговори з лідерами Йорданії, Кувейту, Катару, а також з головою Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом і главою політбюро ХАМАСу Ісмаїлом Ханійе.

Канцелярія Ердогана повідомила, що обговорили питання необхідності виступити єдиним фронтом проти "ізраїльської агресії". При цьому з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамед аль-Тані говорилося про висунення спільної ініціативи з мобілізації держав регіону.

В останні дні турецький президент неодноразово виступав з критикою на адресу Ізраїлю. Він закликав міжнародне співтовариство, в першу чергу мусульманські країни, вжити дієвих заходів щодо захисту аль-Акси, Єрусалима і палестинських будинків.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua