НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Збиття MH17 й контакти з москвою: Оприлюднено нові записи терористів

16:38 / 11 квітня 2021

Нідерландська Телерадіокомпанія NOS опублікувала розшифровку нових аудіозаписів у справі про збиття рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року. На них фігурують головні підозрювані росіяни – Сєргєй Дубінскій та Ігорь (Стрєлков) Гіркін.

Журналісти повідомляють, що переговори перехопили українські спецслужби. Їх оприлюднило Міжнародна слідча група. У день авіакатастрофи, 17 липня, Дубінскій заявляє, що має прямий контакт з москвою, а також говорить про ракетну установку "Бук" на підконтрольній бойовикам території.

– "Алло, Николаич, а куда нам эту красавицу сгрузить?"- каже Дубінскій під час розмови з експідполковником російських ВДВ Алєгом Пулатовим. І уточнює: "БМ? "Бук"?"
– "Да, "Бук", "Бук", – повторює кілька разів Пулатов.
– "А она (установка) на тягаче?"- запитує Дубінскій.
– "Надо поставить "Бук-М" в районе Первомайского", – каже Дубінскій в іншій розмові з Пулатовим.

Десь через півгодини після аварії Боїнга Дубінскій дізнався від терористів, що вони нібито збили український винищувач.

– "Мы на месте, уже одну "сушку" сбили", - каже в розмові з Дубінскім підозрюваний українець Леонід Харченко (над ним зараз йде суд в Нідерландах).
– "Молодцы, ай молодцы!" - каже Дубінскій. 

Тільки через дві години він з'ясував, що замість української "сушки" був збитий пасажирський літак і наказав Харченку терміново вивезти ракетну установку "Бук". 

У публікації нідерландських медіа також наголошується, що Дубінскій і його спільники могли не знати ціль, по якій випустили ракету, проте це не має значення для обвинувачення. Аналіз переговорів також говорить про те, що вплив росії на бойовиків зростав. Москва була залучена у військово-стратегічні рішення, а терористи отримували від РФ засоби зв'язку, захищені від прослушки. Стверджується, що до поставок апаратури мало відношення ФСБ.  Нижче на відео – перемовини російських терористів.

Відео: Nieuwsuur

Нині в Нідерландах триває суд у цій справі. Обвинувачення розглядало кілька версій, зокрема про нібито збиття пасажирського лайнера військовим літаком з боку України. Однак версія російських пропагандистів не підкріплена жодними доказами. Експерти заперечили й вибух на борту.  

Прокурори також заявили, що у тілах загиблого екіпажу виявили уламки у формі “метелика” від ракети "Бука". Нідерландський інститут судової експертизи порівняв фрагменти ракет і констатував схожість з «Буком» типу 9М38М1. 

Під час засідання суду прокурори показали фото перевезення російського ракетного комплексу. Обвинувачення переконане, що саме з нього поцілили в літак. Справжність світлини перевірено на основі даних з відкритих джерел, а також експертних оцінок з показаннями свідків.

Загалом обвинувачення прийшло до висновку про російське походження "Бука", оскільки він мав зовнішні ознаки установки, зафіксованої на росії 23 червня 2014 року.

Підозрюваними у справі проходять чотири особи – троє громадян росії Сєргєй Дубінскій, Ігорь Гіркін та Алєг Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua