НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Центр протидії дезінформації розпочав роботу - подробиці

10:42 / 7 квітня 2021

"Україна перебуває в епіцентрі гібридної війни та дезінформації", а тому повинна дбати про інформаційну безпеку країни. Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час під час онлайн-представлення керівниці Центру протидії дезінформації (ЦПД) Поліни Лисенко, повідомляє UMN з посиланням на "Радіо Свобода". 

Єрмак зауважив, що Центр створено на базі РНБО і наразі розташований у будівлі Офісу Президента. Керівник ОПУ також висловив сподівання, що у майбутньому центр отримає окрему будівлю.  

За словами очільника ОПУ, Центр у своїй роботі буде об'єднувати відповідні державні установи, які стосуються інформсфери, а також спеціальні органи, органи розвідки та нацбезпеки.

Як повідомила сама Поліна Лисенко, Центр протидії дезінформації охоплюватиме такі сфери як воєнний напрям, боротьба зі злочинністю та корупцією, зовнішня та внутрішня політика, економіка, інфраструктура, екологія, охорона здоров’я, соціальна сфера, науково-технологічний напрям. За її словами, основна увага буде зосереджена на протидії поширенню неправдивої інформації в Інтернеті та фейків у медіа. Центр не матиме каральних функцій за дезінформацію, але зможе вносити подання на РНБО щодо певних порушень,- запевнила керівниця ЦПД.

Лисенко стверджує, що штатний розклад уже є і незабаром ЦПД оголосить про початок конкурсів із набору співробітників. 

Окрім того,  Лисенко пояснила, що Центр протидії дезінформації як структурний підрозділ при РНБО відрізнятиметься від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики на чолі з Любов’ю Цибульською.  "У нас абсолютно різна юрисдикція, пересікається, але мало", – сказала Лисенко, додавши, що вже домовилася про зустріч із Цибульською щодо співпраці.

Раніше UMN повідомляла, що 11 березня 2021 року Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до роботи центру залучатимуть працівників розвідспільноти, відповідних міністерств та відомств.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua