НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 15:00 Альтернатива мінському процесу // Вірастюк і його мандат // хто чекає на суддю Чауса

14:55 / 6 квітня 2021

Україна скликає екстрене засідання ТКГ через ескалацію ситуації на лінії фронту.

Глава Української делегації Л.Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року

йдеться у повідомлені ТКГ 

Ввечері 5 квітня стало відомо про загибель двох українськиї воїнів – від кульового поранення загинув молодший сержант 92 омбр Віктор Гелебрант, також в районі Спартака загинув Владислав Мороз з Черкащини. 

За останню добу окупанти 7 разів порушували режим тиші. Обстріли зафіксовані в районі населених пунктів Авдіївка, Лебединське та Водяне, що на Приазов’ї. Поблизу населеного пункту Золоте-4 терористи гатили із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля Новоолександрівки – зі стрілецької зброї.

Також на сторінці ТКГ з'явилося повідомлення з вимогою з'ясування інформації, яку поширюють російські та окупаційні ЗМІ щодо загибелі 5-річної дитини та жінки похилого віку в селищі Олександрівське на окупованій частині Донецької області. 

Ноту щодо з'ясування обставин українська сторона ТКГ направила до ОБСЄ. 

Останнім часом в інформаційному просторі ОРДЛО і Російської Федерації активно поширюється інформація про загибель 02.04.2021 п'ятирічної дитини і жінки похилого віку в приватному домоволодінні, що знаходиться в селищі Олександрівське, нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотним літальним апаратом Збройних Сил України». Слід зазначити, що російською стороною будь-яких доказів (фото / відео-матеріали; фрагменти вибухового пристрою; точні координати, час і місце події; персональна інформація про жертви, характер отриманих поранень і т.д.) щодо причетності до події української сторони надано не було.

 Генеральним секретарем НАТО Єнс Столтенберг провів тпелефону розмову з Володимиром Зеленським та висловив свою підтримку Україні. 

Я зателефонував президентові Зеленському, щоб висловити серйозне занепокоєння російською військовою діяльністю в Україні та навколо неї та порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати наше тісне партнерство

Єнс Столтенберг, Генеральний секретар НАТО (Twitter)

Володимир Зеленський публічно відповів Єнсу Столтенбергу та зазначив, що "отримання Україною ПДЧ стане справднім сигналом для росії". 

Вірастюк і його мандат

На 87 виборчому окрузі пораховано 100 % бюлетенів. У ЦВК повідомили, що вибори прошли зі значною кількістю порушень. Також зазначили, що 24 справи щодо виборів розглядається в судах. 

Хто чекає на суддю Чауса?

Суддя Чаус опинився в Україні. Хто і як його сюди вивіз з Молдови наразі невідомо. Разом з тим у МВС Молдови повідомляють, що в ході розслідування встановили особи організаторів викрадення та затримали одного з підозрюваних. Про це повідомоляє видання NewsMaker. Також міністр внутрішніх справ Молдови Павел Войку зазначив, що нині вже встановлені автомобілі, які використовували викрадачі, зібрані відбитки пальців, а також є листування та маршрути.

Нагадаємо, суддя Микола Чаус звинувачується в отриманні хабаря у 150 тисяч доларів у справі щодо торгівлі наркотиками. НАБУ затримало суддю у 2016 році.  Відомо, що він закопував гроші отримані незаконно у себе в огороді в банках. Але тоді Верховна Рада не дала дозвіл на арешт Чауса і він зміг виїхати в Молдову. Там просив політичного притулку, але йому було відмовлено. Після цього Микола Чаус почав процес оскарження рішення. Україна відправляла запити щодо його депортації, але за законодавством Молдови він міг залишатися в країні, вільно пересуватися та виїжджати закордон.  

фото САП

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua