НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Ділянка в Криму. НАЗК направило до суду протоколи щодо Тупицького

19:14 / 2 березня 2021

Голова НАЗК Олександр Новіков направив до Голосіївського районного суду міста Києва два протоколи про адміністративне правопорушення Олександра Тупицього, голови Конституційного суду. Нині він указом президента відсторонений від виконання обов'язків. 

Ще 1 жовтня 2020 року — майже за місяць до ухвалення відомого рішення КСУ — НАЗК направило Олександру Тупицькому запит із проханням пояснити, чому він не вказав у декларації свою ділянку в Криму, отриману ним за законодавством держави-окупанта. За таке порушення НАЗК мало вручити судді адмінпротокол. 27 жовтня суддя проголосував за рішення, у якому зокрема визнавалося неконституційним право НАЗК складати адмінпротоколи. Отже, Олександр Тупицький вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів. Тепер, коли Верховна Рада відновила згадане право НАЗК, ми мусимо скласти 2 адмінпротоколи щодо Тупицького — щодо умисного незазначення ділянки в декларації та щодо конфлікту інтересів.

Олександр Новіков, голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) 

Пресслужба НАЗК також повідомляє, що під час повної перевірки декларації НАЗК виявило, що у Єдиному реєстрі довіреностей наявна довіреність, якою 4 листопада 2018 року Олександр Тупицький уповноважив певну особу бути його представником як власника щодо декількох об’єктів. Серед них — земельна ділянка, розташована в АР Крим.

Відомості про цю земельну ділянку відсутні в Державному земельному кадастрі України.

Водночас із документу «Выписка из Единого государственного реестра недвижимости о переходе прав на объект недвижимости», виданого Федеральною службою державної реєстрації, кадастру й картографії РФ слідує, що 19 липня 2018 року Олександр Тупицький набув право власності на вказану земельну ділянку за російським законодавством.

Таким чином, Тупицький отримав у фактичне користування вказану земельну ділянку з порушенням Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (ч. 4 ст. 11).

Закон України «Про запобігання корупції» (у редакції від 24.10.2020) встановлює, що в декларації зазначаються відомості про об’єкти нерухомості, які, у тому числі, перебувають в оренді в суб’єкта декларування та членів його сім’ї чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право.

Вручені протоколи будуть передані до суду, адже визнати особу винною у вчиненні адміністративного порушення, пов’язаного з корупцією, може лише суд, підсумували в НАЗК.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua