НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

У Кличка кажуть, що Гостиний двір потрібно терміново ремонтувати

19:09 / 22 лютого 2021

Гостиний двір, який на сьогодні перебуває в державній власності, перебуває в аварійному стані. Затягувати із його відновленням більше не можна – об’єкт потребує проведення термінових протиаварійних робіт. Про це розповів в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

Шостий апеляційний адміністративний суд своєю постановою від 28 січня 2021 року залишив без задоволення апеляційну скаргу Фонду державного майна України та таким чином підтвердив його зобов’язання укласти охоронний договір на Гостиний двір і провести протиаварійні роботи на пам’ятці. Ми не можемо більше відтерміновувати відновлення Гостиного двору! Нескінченні суди мають нарешті завершитись, адже у тому вигляді, у якому об’єкт є сьогодні, його залишати не можна! Кияни вже занадто довго чекають на цей громадський простір

 Валентин Мондриївський, в. о. першого заступника голови КМДА 

Він додав, що колегія суддів зазначила, що на момент винесення припису юридичну відповідальність за належне утримання та збереження будівлі-пам’ятки архітектури «Гостиний двір» із моменту державної реєстрації несе виключно власник – держава в особі Фонду державного майна України.

Керівництво столиці неодноразово заявляло про готовність прийняти будівлю на баланс та привести її в належний стан. А поки Гостиний двір руйнується, перебуваючи в державній власності, Міністерство культури продовжує блокувати передачу пам’ятки до комунальної власності.

 Валентин Мондриївський, в. о. першого заступника голови КМДА 

Директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк нагадав, що Фонд держмайна отримав від Департаменту припис щодо укладання охоронного договору на Гостиний двір ще в січні 2020 року. Терміни його виконання – десять днів із моменту отримання, проте до сьогодні вимоги припису Фондом не виконані. Судами ж першої та апеляційної інстанції відмовлено в зупиненні дії припису на період розгляду цієї справи, передає пресслужба КМДА.

1 лютого Кличко звернувся до прем'єра, аби уряд ухвалив рішення про передачу Гостинного двору громаді міста й теж скаржився на Мінкульт. "Всі «маневри» Мінкульту, переконаний, спрямовані на заморожування будь-яких ініціатив із відновлення об’єкту і його роботи для громади Києва", – наголошував міський голова Києва.   

Голова Мінкульту Ткаченко каже, що Гостинний двір потрібно передати на баланс міністерству. За його словами, "він виступив з ініціативою створити Музей сучасного мистецтва та культурний хаб саме на базі Гостинного Двору. Розмови про логічність і актуальність такої ідеї у спільноті тривають вже чимало років. Реалізація у межах проекту Великої Реставрації. І відповідно звернувся до прем’єра щодо передачі його на баланс МКІП".

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua