НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Це може призвести до диктатури: Тупицький написав листа Зеленському й просить розблокувати роботу КСУ

19:48 / 21 січня 2021

Почав свій лист Олександр Тупицький з того, що президент не має права відсторонювати від посади голову Конституційного суду на два місяці своїм указом.

Не вдаючись до предметної правової оцінки Указу, зазначу, що Конституція У країни, в якій вичерпно визначено повноваження голови держави, не наділяє Президента України правом відсторонювати від посади суддів Конституційного Суду України. Ні Конституція України, ні Закон України «Про Конституційний Суд України», які визначають статус судді Конституційного Суду України, не передбачають інституту (заходу процесуального забезпечення) «відсторонення від посади судді Конституційного Суду України.

Лист Олександра Тупицького, голови КСУ

Нагадаємо, що 19 січня Тупицького сили Управління державної охорони (УДО) не пустили його до приміщення КСУ. За словами голови суду, упродовж 19-21 січня усі входи та під’їзди до будівлі були заблоковані не лише співробітниками УДО, які охороняють її постійно, а й «невідомими у камуфляжній формі». 

З'ясувати, хто ці особи, не вдалося, оскільки їхня камуфляжна форма без розпізнавальних знаків і вони категорично відмовилися повідомити, хто вони. Поведінка вказаних осіб, які фізично перешкоджали суддям Конституційного Суду України пройти на територію та в адмінбудівлю Конституційного Суду України, нагадувала поведінку сумнозвісних «зелених чоловічків»... Я та інші судді Конституційного Суд України до прокуратури подали заяви (повідомлення) про вчинення працівниками УДО вказаних злочинів.

Лист Олександра Тупицького, голови КСУ

Також Тупицьикй написав, що "нинішні події вказують на існування реального ризику, що сценарій блокування, який наразі реалізовується стосовно Конституційного Суду України, його суддів та Голови, може бути застосований до інших державних органів та державних діячів".

Це може призвести до узурпації державної влади, протиправної зміни конституційного ладу, формування поліцейської держави та встановлення диктатури. Відповідно до Закону УДО є державним правоохоронним органом спеціального призначення, підпорядкованим Президентові України та підконтрольним Верховній Раді України. Начальник УДО та його заступники призначаються на посаду та звільняються з посади Президентом України.

Лист Олександра Тупицького, голови КСУ

У кінці листа до Зеленського голова КСУ закликав президента вжити заходів й розблокувати роботу Конституційного Суду України та усунути протиправно створені працівниками УДО перешкод для виконання суддями КСУ своїх посадових повноважень. Також попросив притягнути до встановленої законом відповідальності (зокрема, звільнення з посад) керівників та інших працівників УДО, причетних до блокування роботи Конституційного Суду України. 

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua