НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Справа Шеремета й білоруський слід: інформатор з Білорусі дав свідчення у Києві

12:02 / 19 січня 2021
Фото: Слово і діло

Колишній співробітник білоруського спецпідрозділу Алмаз Ігор Макар заявив, що дав свідчення в Києві у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. В інтерв'ю Радыё Свабода він розповів, що після публікації «зливу» з КДБ Білорусі з ним зв’язалися українські дипломати та обговорили співпрацю в справі Шеремета. Він дав згоду на допит в Україні.

За його словами, тут його зустріли співробітники спецслужб і взяли під 24-годинну охорону. У Національній поліції вони провели «слідчі дії та інші заходи».

На мою думку, я представив достатньо підстав для того, щоб стверджувати, що до замовлення вбивства Павла Шеремета мають стосунок білоруські спецслужби.

Ігор Макар, колишній співробітник білоруського спецпідрозділу Алмаз 

Макар повідомив, що надав українським правоохоронцям «набагато більше інформації», ніж оприлюднив у ЗМІ. Він наголосив, що не може розголошувати свої свідчення через домовленості з українською стороною.

Я думаю, що розслідування справи докорінно зміниться в результаті всього цього, і воно буде доведено до кінця вже Генеральною прокуратурою України. Я переконаний, що цей злочин буде розкрито.

Ігор Макар, колишній співробітник білоруського спецпідрозділу Алмаз 

4 січня 2021 року видання EUobserver оприлюднило розслідування про ймовірну причетність диктатора Лукашенка до усунення своїх політичних опонентів. 

Воно ґрунтується на записі розмов керівництва КДБ Білорусі, отриманому від колишнього співробітника спецпідрозділу Алмаз Ігоря Макара. Аудіозапис розмови начебто зробили 11 квітня 2012 року в кабінеті тодішнього голови КДБ Вадима Зайцева.

Колишній працівник спецназу Білорусі повідомив, що отримав резонансний запис у 2012 році від своїх анонімних джерел з КДБ. 

За даними видання, Зайцев обговорював вбивство Павла Шеремета. "Ось по Шеремету потрібно спрацювати, який забав блдь. Зробимо закладку якусь і так далі, щоб цього щура блдь зовсім блдь ані рук, ані ніг не зберуть. Все щоб було як натуральним чином, але це не так впливає на свідомість людей... Президент (Лукашенко - ред.) чекає цих операцій", – казав Зайцев.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua