НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Всі постраждалі з Донбасу та Криму вже можуть надавати докази прокурору в Гаазі – експерт

17:44 / 15 грудня 2020

Зараз як раз, коли буде почато розслідування, і вже сьогодні існує на сайті Міжнародного кримінального суду вкладка по Україні. Там вже є “Інформація для потерпілих”. Дуже важливо, що зараз чи цей прокурор, чи наступний звернуться до потерпілих із проханням комунікувати більш активно. Вони (потерпілі, ред.) вже сьогодні за статтею 15 можуть писати до прокурора інформацію про злочини, вчинені стосовно них, надавати необхідні докази, звертатися до неурядових організацій, які можуть такі докази збирати. Це не слідчі дії, але це теж збір інформації. Тобто, прокурор не обмежений в отриманні джерел інформації, які будуть отримані. Чому важливо потерпілим звертатися? Тому що, якщо справа буде розглянута і вирок буде винесено обвинувальний, то всі потерпілі можуть отримати компенсацію зі спеціального фонду.

Оксана Сенаторова, засновниця Центру Міжнародного гуманітарного права і перехідного правосуддя (етер UMN)

11 грудня Канцелярія прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Фату Бенсуди повідомиляла, що є підстави вважати, що злочини скоєні в Україні впродовж війни на Донбасі та окупації Криму можуть вважится воєнними та злочинами проти людяності. 

Саме ж розслідування буде розпочато після обрання нового прокурора Міжнародного кримінального суду. Подальші консультації будуть з ним. 

Міжнародний кримінальний суд опублікував новий звіт про ситуацію в Україні. Канцелярія суду встановила, що в Криму до і під час окупації росією відбувалися злочини, які підпадають під юрисдикцію суду – вбивства, тортури, викрадення, примус до служби у війську країни-окупанта. Також злочини, які може розслідувати Міжнародний кримінальний суд, відбувалися на Донбасі - умисні вбивства, тортури, незаконне позбавлення волі, зґвалтування, удари по цивільних об'єктах. 

Також у звіті йдесться про те, що Україна надала інформацію про розгляд відповідних злочинів у національних судах, на відміну від РФ. Констатують також те, що національні суди не діють або не можуть покарати винних, а це є підставою для порушення справи в МКС. 

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua