НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 17:00 Московія "ставить" на Мураєва. З України їдуть сім'ї дипломатів. У Зеленського падає рейтинг

16:38 / 24 січня 2022

МЗС Британії: москва хоче привести Мураєва до влади в Україні

Після вторгнення кремль як потенційного кандидата розглядає колишнього проросійського народного депутата Євгена Мураєва. За даними МЗС Сполученого Королівства, російська розвідка підтримує контакти й з іншими українськими політиками-втікачами: Миколою Азаровим, Сергієм Арбузовим, Володимиром Сівковичем та Андрієм Клюєвим.

Оприлюднена сьогодні інформація проливає світло на масштаби російських дій, що спрямовані на підрив України, і дає можливість зрозуміти мислення кремля", – сказала міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс.

Поінформоване джерело про діяльність американської та британської розвідок підтвердило, що США мають подібні докази, що й Великобританія щодо змови росії встановити лояльну владу в Україні повідомленні телеканалу CNN.

Міністерство закордонних справ московії звинуватило Велику Британію в ескалації ситуації довкола України після заяви.

Поширена МЗС Британії дезінформація є ще одним свідченням того, що саме країни НАТО на чолі з англосаксами займаються ескалацією напруженості довкола України", – ідеться в повідомленні російського МЗС в Телеграмі.

 Євген Мураєв заперечив інформацію МЗС Великої Британії в інтерв’ю британському виданню The Telegraph.

У росії є інший кандидат, і вони навіть не приховують цього. Я патріот своєї країни", – заявив Мураєв.

Мураєв сказав, що наведена Лондоном інформація є абсурдною, оскільки він уже кілька років перебуває під санкціями росії.

Тим часом президент Зеленський скликає на 17:00 засідання РНБО. У порядку денному – національна безпека.

Читайте також: Єврокомісія запропонувала Україні 1,2 млрд євро екстреної макрофінансової допомоги

Нагадаємо, у 2018 році проти Мураєва Генпрокуратура реєструвала провадження за статтею державна зрада. 

США, Британія та Австралія вивозять сім'ї своїх дипломатів з України

Австралійська влада на тлі небезпеки вторгнення зі сторони росії в Україну закликала своїх громадян уникати поїздок до України і почала відкликати членів сімей своїх дипломатів. Про це пише SMH із посиланням на заяву уряду Австралії

Велика Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин. Про це йдеться у повідомленні сайту британського уряду.

Посольство Великобританії залишається відкритим і продовжить виконувати важливу роботу”, – зазначається у повідомленні.

Державний департамент США 24 січня дав дозвіл на добровільний ("санкціонований") від’їзд державних службовців з посольства в Україні та наказав виїхати членам їхніх родин.

Разом з тим, Європейський Союз не має наміру організовувати евакуацію з України своїх дипломатів або їх родин у зв’язку із загрозою наступу з боку росії. Так відповів у понеділок перед початком засідання ради міністрів закордонних справ у Брюсселі Високий представник ЄС Жозеп Боррель на запитання журналістів, повідомляє Укрінформ. 

Державний секретар Блінкен пояснить нам причини такого рішення. Ми не маємо наміру робити таку ж річ, тому що не знаємо про жодну особливу причину для цього. Але секретар Блінкен поінформує нас. І я не думаю, що ми маємо драматизувати, оскільки переговори тривають. Я не думаю, що ми маємо полишати Україну. Але, можливо, Блінкен володіє більшою інформацією і поділиться з нами", - сказав високий представник ЄС.

Рейтинги Зеленського знижується

Відносно найвищу підтримку мають нині мають Володимир Зеленський, за якого проголосували б 23,5% серед тих, хто визначився з вибором, та Петро Порошенко – 20,9%. Різниця у підтримці цих кандидатів у межах статистичної похибки, тобто формально вони «ділять» перше місце, йдеться в дослідженні КМІС. Згідно даних таблиці, видно, що рейтинг чинного президента падає у порівнянні з дослідженнями минулого року.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua