НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

1000 загиблих від ковіду, пік епідемії та газові питання. Що було на засіданні РНБО? (оновлено)

19:14 / 22 жовтня 2021

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, перше питання на засіданні стосувалося енергетики.

Він розповів, що заслухали прем'єр-міністра України стосовно підготовки нашої країни до опалювального сезону згідно рішення РНБО, яке було прийнято раніше.

Про роботу відповідних структур, про роботу нашої енергетичної системи саме під час опалювального сезону. Була доповідь міністра Чернишова, була співдоповідь міністра енергетики. Крім того, ми заслухали людей, які сьогодні очолюють газотранспортну систему, очільника Нафтогазу Вітренка. З цього приводу було прийнято рішення РНБО те, що стосується ситуації, яка є у нас на сьогодні", – сказав Данілов.

Данілов зауважив й на ситуації з постачанням газу в Європі.

Ви знаєте, що в Європі вирує криза, створена відповідними, скажімо, процесами. Ми сьогодні дуже уважно заслухали представників наших операторів газотранспортної системи, Нафтогазу. Прийняли наступне рішення – визначити спеціальні умови щодо транспортування додаткових обсягів газу ГТС України в країни ЄС в обсязі не менше ніж 55 млрд кубів палива на рік. Про що йдеться? Ми сьогодні маємо контракт з росією, ви знаєте, на 40 млрд кубів. Ми сьогодні можемо додатково запропонувати нашим європейським друзям додатково 55 млрд кубів газу. Таке рішення було сьогодні прийнято", – сказав секретар РНБО.

Читайте також:У Молдові оголосили надзвичайний стан через нестачу газу

Крім того, за словами Данілова, "прем'єр-міністр Шмигаль сьогодні отримав листа від молодавського прем'єр-міністра Наталі Гаврилиці з проханням допомоги Молдові певним обсягом газу для уникнення складної ситуації, яка склалася в Молдові з урахуванням шантажу, який там робить "Газпром".

Ми прийняли рішення до Кабміну, що вони це питання розглянуть. Ми розуміємо, що таку допомогу найближчим часом Республіці Молдова зможемо зробити", – сказав Олексій Данілов.

Читайте також: В Європарламенті звинуватили рф у використанні газу як зброї. Зеленський заявив про "справжню агресію"

Наступне питання на засіданні РНБО стосувалося питання поширення коронавірусу. 

За його словами, Україна зараз входить в пік епідемії, і помирають від хвороби люди, які не пройшли вакцинацію.

Він попереджає, що під час піку ковід-епідемії в Україні від хвороби можуть вмирати більше 1000 людей щодоби.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що якщо українці не будуть вакцинуватися, то в Україні настануть "дуже складні часи". Зокрема, якщо щодня не робитимуться до 400 тисяч щеплень. 

Якщо ми не будемо з вами 350-400 тисяч осіб щодоби вакцинувати, то у нас будуть дуже-дуже складні часи. Не хоче нікого лякати, але це наше спільне завдання", – заявив він.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua