НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Антикорупційний суд відмовився взяти під варту Януковича

18:13 / 26 жовтня 2020
Фото: Українські новини

Справа стосується приватизації "Межигір’я”. Керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис розповіла “Суспільному”, що причина такого рішення має технічний характер.

Насправді органи досудового розслідування порушили умови, зокрема, тим, що не внесли інформацію про міжнародний розшук, у якому перебуває експрезидент у Єдиний реєстр. Через це Вищий антикорупційний суд, виключно через недотримання процедури, був змушений відмовити в обранні запобіжного заходу.

Олеся Чемерис, керівниця відділу комунікацій ВАКС

Чемерис розповіла, що раніше слідчі судді Вищого антикорупційного суду попереджали про таку необхідність і органи досудового розслідування знають про порядок, проте вони його не дотримались. Причини, з якої слідство припустилося цієї помилки, поки що не відомі. Вона зазначила, що попри це президент-втікач залишається у розшуку. У разі, якщо органи досудового розслідування все ж внесуть інформацію в реєстр, вони матимуть право повторно подати клопотання про обрання запобіжного заходу, яке розглянуть у відповідні терміни.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк у коментарі “Суспільному” назвав такі дії ВАКС зразком справедливого правосуддя.

Сьогодні ВАКС ухвалив не політичне, а суто юридичне рішення, оскільки прокуратура, намагаючись проштовхнути цю справу через суд, явно порушила закон. Порушення закону полягало в тому, що обрати заочний запобіжний захід можна лише у разі, якщо місцеперебування особи невідоме, тобто якщо вона переховується, і друга умова – якщо Інтерпол оголосив дану особу в розшук. Місцеперебування Віктора Януковича загальновідоме, як і те, що Інтерпол ще у 2015 році припинив розшук через те, що він здійснювався за політичними незаконними мотивами.

Віталій Сердюк, адвокат Януковича

Тим часом Київський апеляційний суд відклав на 17 листопада розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді заочного арешту Януковичу в справі про узурпацію влади. Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі адвокатського об'єднання "Авер Лекс".

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua