НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

UMN 18:15 Чаус під охороною СБУ, а НАБУ вимагає запобіжний захід. Яким буде День Незалежності України?

18:00 / 2 серпня 2021

НАБУ проти СБУ. Кому дістанеться Чаус?

Чаус має статуси і потерпілого, і підозрюваного, розповів адвокат Чауса Ростислав Кравець.

Він також поінформував, що вже підготовлено клопотання до Офісу генпрокурора про зміну підслідності справи, яка перебуває у НАБУ. На його переконання, цю справу має розглядати будь-який інший правоохоронний орган, не тільки СБУ.

Учора, 01 серпня 2021 року до ВАКС від НАБУ надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу екссудді Дніпровського райсуду Києва. Розгляд зазначеного клопотання було розпочато 01 серпня 2021 року, проте, у зв’язку із відсутністю підозрюваного судове засідання було відкладено на 4 серпня 2021 року о 14:00, йдеться у повідомленні пресслужби Вищого антикорупційного суду у Facebook. 

Раніше про це писали у ЗМІ. Тепер відомо й про час. Втім, незрозуміло, чи буде присутнім екссуддя Чаус на цьому засіданні суду.

Наразі єдиним органом, який розшукує Чауса як підозрюваного, є НАБУ. Вони шукають його з 2016 року, коли намагалися затримати за отримання неправомірної вигоди, яку Чаус закопав у 3-літровій банці. Саме НАБУ у 2016 році оголосило екссуддю в розшук, отримало дозвіл на його затримання та заочний арешт. 

У суботу пресслужба СБУ опублікувала заяву, в якій йдеться, що не «викрадала» Миколу Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень.

Також зазначили, що слідчі СБУ отримали від Чауса дані, які свідчать про його викрадення. "У зв’язку з відповідною заявою щодо Чауса вжито заходів для забезпечення його безпеки. Йому надається медична допомога".

Крім того, йдеться, що на гарячу лінію СБУ звернулася особа й повідомила, що до однієї з селищних рад Вінничини прибув чоловік, який представився Миколою Чаусом і попросив викликати саме співробітників СБУ.

Перед тим, як повідомляє пресслужба НАБУ, було ідентифікувало автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного суддю Чауса, однак на законні вимоги детективів зупинитись та передати їм підозрюваного співробітники Служби безпеки не реагували, після чого незаконно доставили його на вул. Володимирську, 33. 

Раніше Суддю Чауса виявили в одному із сіл Вінницької області

Поміж іншим у ЗМІ пишуьб, що Чауса викрали з Молдови, аби зібрати компромат на Порошенка.

Екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса вивезли з Молдови і утримували на військових базах, щоб зібрати компромат на колишнього головного розвідника Василя Бурбу і п’ятого президента Петра Порошенка, пише Українська правда з посиланням на 4 джерела у правоохоронних органах та серед оточення Зеленського.

Співрозмовник УП у владних колах ще у травні цього року говорив, що оточення Зеленського не розуміє серйозність історії з викраденням Чауса. І що її будуть розкручувати, використовуючи проти президента.

В Офісі президента вважають, що за попередників у спецслужбах існувала група, яка займалась викраденням і прослуховуванням людей. І що нібито саме вона вивозила Чауса з України в 2016 році. 

Керівником цієї групи в ОП вважають колишнього головного розвідника Василя Бурбу, якого Банкова майже проголосила своїм публічним ворогом у 2020 році після так званого "вагнергейту". 

"Ти у мене єдина". Опубліковано перелік заходів до Дня Незалежності України

Святкові заходи триватимуть з 22 до 24 серпня. У ці три дні по всій країні відбудеться понад 150 подій, приурочених до 30-річчя незалежності України. Всі вони будуть об’єднані слоганом «Ти у мене єдина», який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців, йдеться в повідомленні офісу Зеленського.

Так, 22 серпня за участю Президента Володимира Зеленського відбудеться вручення відзнаки «Національна легенда України». Її присуджуватимуть громадянам за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові. Відзнаки будуть удостоєні також ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та провадить активну благодійну й громадську діяльність.

23 серпня, у День Державного прапора України, у географічному центрі нашої країни в Черкаській області за участю президента відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого стяга – символу нашої незалежності. Урочистості пройдуть у всіх областях країни. Зокрема фасади будівель Верховної Ради, Національної опери, палацу «Україна», ЦУМу, ТРЦ «Гулівер» у Києві набудуть кольорів Державного прапора.

Також у цей день у Києві відбудеться установчий саміт ініціативи Президента України «Кримська платформа», яка об’єднає всі наявні національні та міжнародні зусилля з деокупації українського півострова. Установчий саміт буде першим заходом платформи на найвищому політичному рівні. На ньому виступлять президент України, голова Верховної Ради, прем’єр-міністр, лідери кримськотатарського народу, глави іноземних делегацій, представники новоствореної експертної мережі "Кримської платформи". Захід складатиметься з чотирьох панелей на теми: політика невизнання та санкцій; безпекові виклики; захист прав людини в тимчасово окупованому Криму; відновлення прав кримськотатарського народу.

Цього ж дня відбудеться саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності», який ініціює дружина президента України Олена Зеленська. Подія пройде в Національному заповіднику «Софія Київська». На сьогодні фактично немає жодного міжнародного майданчика, на якому перші леді та джентльмени могли б спілкуватися на регулярній основі, об'єднуючи досвід своїх країн та свого лідерства. З ініціативи Олени Зеленської буде проведено гуманітарний форум, що створюється саме в Україні. У заході візьмуть участь не лише перші леді та джентльмени, а й фахівці та експерти з різних країн та галузей.

Крім того, 23 серпня запланований святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України за участю легенд опери та балету.

У День Незалежності України, 24 серпня, на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних Сил України, що символізуватиме силу нашої незалежності. Заплановані заходи за участю представників і техніки всіх сил сектору безпеки і оборони України та країн-партнерів.

Цього ж дня відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі.

Увечері 24 серпня на НСК «Олімпійський» розпочнеться святкове шоу «Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни», у якому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери та балету, а також симфонічний оркестр. Єдиний музичний перформанс поєднає пісні, які стали музичною спадщиною минулих поколінь, і хіти майбутнього. Це символізуватиме культуру нашої незалежності. Без пауз і зупинок виконавці передаватимуть своєрідну «естафету» одне одному та створять єдину композицію з десятків знакових для незалежної України пісень. Це відбуватиметься на найбільшій технологічній сцені країни. Виступи артистів – це також незабутня хореографія за участю десятків танцюристів, надзвичайні костюми, величезні екрани, масштабне світлове та дрон-шоу. Завершиться музичне дійство яскравими феєрверками.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua