НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Чауса викрали з Молдови, аби зібрати компромат на Порошенка – ЗМІ

11:51 / 2 серпня 2021

Екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса вивезли з Молдови і утримували на військових базах, щоб зібрати компромат на колишнього головного розвідника Василя Бурбу і п’ятого президента Петра Порошенка, пише Українська правда з посиланням на 4 джерела у правоохоронних органах та серед оточення Зеленського.

Співрозмовник УП у владних колах ще у травні цього року говорив, що оточення Зеленського не розуміє серйозність історії з викраденням Чауса. І що її будуть розкручувати, використовуючи проти президента.

В Офісі президента вважають, що за попередників у спецслужбах існувала група, яка займалась викраденням і прослуховуванням людей. І що нібито саме вона вивозила Чауса з України в 2016 році. 

Керівником цієї групи в ОП вважають колишнього головного розвідника Василя Бурбу, якого Банкова майже проголосила своїм публічним ворогом у 2020 році після так званого "вагнергейту". 

За даними джерел УП у правоохоронних органах, в Україні Чауса тримали на військових базах у Києві.

Адвокат екссудді навіть вказував на конкретний об’єкт Держприкордонслужби.

Прикордонники заперечували, що тримають Чауса в себе. Але співрозмовник УП каже, що такий факт дійсно був, але екссуддю тримали на іншій базі ДПСУ – в Оболонському районі Києва, недалеко від Пущі-Водиці. 

1 серпня адвокат екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса Ростислав Кравець заявив, що знайшов свого підзахисного – він у безпеці та отримує медичну допомогу.

Читайте також: Заява СБУ: Чаус під охороною, він сам хотів, щоб його забрала спецслужба

Наразі єдиним органом, який розшукує Чауса як підозрюваного, є НАБУ. Вони шукають його з 2016 року, коли намагалися затримати за одержання неправомірної вигоди, яку Чаус закопав у 3-літровій банці. Саме НАБУ у 2016 році оголосило екссуддю в розшук, отримало дозвіл на його затримання та заочний арешт. 

Нижче відео НАБУ, на якому переслідують СБУшників із Чаусом. Як передає пресслужба агентства, НАБУ ідентифікувало автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного суддю Чауса, однак на законні вимоги детективів зупинитись та передати їм підозрюваного співробітники Служби безпеки не реагували, після чого незаконно доставили його на вул. Володимирську, 33

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua