НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

У справі Стерненка патрон, за який йому дали рік умовно, не досліджувався у суді як доказ – адвокат

22:47 / 31 травня 2021

Під час обшуку вони зазначили, що вилучили якісь гільзи й патрони. У суді першої інстанції як речовий доказ він (патрон, - ред.) не досліджувався. У суді апеляційної інстанції як речовий доказ він не досліджувався. Коли ми попросили їх: давайте хоча б оглянемо – щось справжнє, чи ні? Вони сказали, так він знищений цей патрон", – розповів в етері UMN адвокат Віталій Коломієць.

Також, за його словами, захист подаватиме касацію. 

Буде вже касація. Перша інстанція дала сім років три місяці (в'язниці, - ред.) з конфіскацією. Це була справа про 300 гривень (за цим епізодом Стерненка виправдали, - ред.). Апеляція перетворила справу про "300 гривень" у справу про "один патрон" і три роки (ув'язнення, втім цю міру замінили на один рік умовно, – ред.) І розраховуємо вже на касацію", – додав Коломієць.

Сьогодні Сергія Стерненка виправдали за одним із тьох епізодів – за статтею 187 "розбій". За неї передбачалося 7 років в'язниці та конфіскація половини майна.

Також йому інкримінували 46 статтю "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Її залиши в силі, втім строки давності по притягненню за нею минули.

По ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" його також визнали винним і дали 3 роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно. Йдеться про патрон калібру 5,45, який сторона звинувачення просила врахувати на стадії апеляції. Хоча сам патрон у суді не вивчали - експерт вистріляв його під час балістичної експертизи. При цьому суд постановив, що вилучені під час обшуку у Стерненка 7 гумових куль не є боєприпасами, а пістолет всього лише шумовий, а не вогнепальний.

Справу, за якою засудили Стерненка, суд розглядав упродовж майже п'яти років. Йому та Руслану Демчуку інкримінували викрадення й катування тодішнього депутата однієї з районних рад Одещини Сергія Щербича, який керував одеським відділенням партії "Родіна". Тоді ж, вони начебто заволоділи 300 грн Щербича. Також у цій справі ексочільнику одеського "Правого сектору" закидали статтю про незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

За версією слідства, напередодні отримання Щербичем мандату депутата райради в 2015 році, його викликали на зустріч, а звідти відвезли у невідомому напрямку з мішком на голові, били й вимагали відмовитися від депутатства. Слідчі вважають, що одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Стерненко. Те саме заявив у суді і сам Щербич.

Стерненко на це відповідав, що справа є сфабрикованою та побудованою "виключно на заяві Щербича". Щодо зберігання зброї Стерненко заявляв, що добровільно видав поліції пневматичний пістолет, колекційний ніж та шумовий пістолет, який начебто визнали вогнепальною зброєю.

Екслідер одеського "Правого сектору" пов'язував цю справу з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, оскільки потерпілий Щербич є членом партії мера "Довіряй ділам" та, за словами Стерненка, другом одеського очільника.


Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua