НОВИНИ

Коротко і по суті. Лише Найважливіше.
UMN.UA - це найважливіші теми дня у розвитку та ексклюзиви з прямих ефірів UMN. Красиво. Інформативно. Виключно. Будь собою. Будь з нами. Бути справжнім – важливо!
Launched by
Якщо вам подобається те, що ми робимо —
будемо вдячні за фінансову підтримку нашого проєкту.
💙💛
Наші реквізити:
ГО ЮМН
IBAN:
UA063052990000026001016207598
pb.ua:
5363 5423 0778 1303
monobank:
5375 4141 0021 8964
Наша банка монобанк:
Paypal:
paypal@skrypin.ua
Payoneer:
5300 7211 2293 8860
Мобільні перекази:
+380963302229

Бойовики у секторі Газа продовжують обстріли Ізраїлю

23:40 / 10 травня 2021

О 23:07 сирени тривоги пролунали в Ашкелоні, Сдероті, кібуці Нір Ам, на території коледжу "Сапір", в кібуці Ерез. Інформації про постраждалих немає.

Пресслужба ізраїльської національної медичної служби "Маген Давид Адом" о 22:50 повідомила, що під час ракетного обстрілу медична допомога була потрібна 10 жителям Негева.

49-річний чоловік отримав легкі поранення осколками скла. Двоє людей отримали травми, коли поспішали до бомбосховища. Ще 8 осіб потребували допомоги для виходу з шокового стану, newsru.co.il

Пресслужба Армії оборони Ізраїлю повідомила, що протягом вечора 10 травня зареєстровано запуск понад 150 ракет із сектора Газа.

Основний удар на себе взяли Ашкелон, Сдерот та інших населені пункти Західного Негева.

Щонайменше семеро ракет були націлені на Єрусалим. Сирени звучали в столиці, а також його передмістях.

Тим часом голова ізраїльського уряду Біньямін Нетаньягу заявив, що сьогодні ввечері ХАМАС перетнув "червону межу". 

Ізраїль відповість потужним ударом. Ми не потерпимо нападу на нашу територію, нашу столицю, наших громадян і наших солдатів. Ті, хто нападуть на нас, заплатять високу ціну. Скажу вам, громадяни Ізраїлю, що поточний конфлікт може тривати якийсь час. Ми не хотіли ескалації, але ті, хто її обрав, відчують тяжкість нашої руки. Не можу поділитися з вами, які оперативні наради я проводжу із силами безпеки і які кроки ми робимо. Це завзята боротьба, заснована на баченні загальної картини. Ми ведемо її рішуче, відповідально і мудро", – заявив Нетаньягу.

Читайте також: Бойовики ХАМАС обстрілюють Ізраїль: ЦАХАЛ відповідає, "Залізний купол" перехоплює ракети

Обстріли почалися через кілька хвилин після закінчення терміну ультиматуму панівного у Секторі Гази ісламського угруповання ХАМАС. Палестинські бойовики вимагали від Ізраїлю до 18:00 за місцевим часом вивести війська з комплексу мечеті Аль-Акса, де напередодні сотні палестинських протестувальників отримали поранення під час сутичок з ізраїльською поліцією. Водночас поліція Ізраїлю заявила про 17 постраждалих співробітників.

Конфлікт у районі Шейх-Джарра і мечеті Аль-Акса триває вже більше тижня через судове слухання щодо ізраїльсько-палестинського спору про власність на землю.

Сутички з новою силою розпочалися в Старому місті у суботу ввечері, 8 травня. Це сталося на наступний день після того, як понад 200 палестинців дістали поранення внаслідок зіткнень біля мечеті Аль-Акса. Колишній ізраїльський оборонний службовець порівняв ситуацію із «пороховою бочкою, яка готова вибухнути». Протести продовжилися 9 і 10 травня. 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу в неділю, 9 травня, заявив, що його країна «продовжить будувати місто», маючи на увазі єврейські поселення в деяких районах Палестини, що оскаржуються на міжнародному рівні. Окрім того, він виступив на захист дій поліціянтів проти палестинських демонстрантів. За словами прем'єра, Ізраїль «не дозволить жодному радикальному елементу підірвати спокій» у місті.

Слухання Верховного суду Ізраїлю мали остаточно визначити, чи залишається чинним рішення суду нижчої інстанції про виселення палестинських сімей, або ж вони можуть подати апеляцію. За словами правозахисників, якщо палестинці програють судовий розгляд, це може створити прецедент для десятків інших домогосподарств у цьому районі.

Ми переходимо на розповсюдження інформації лише у YouTube, Facebook та Тelegram

13:23 / 2 березня 2022

Друзі! Важливо! Ми переходимо на розповсюдження інформації лише в YouTube, Facebook та Тelegram-каналі.

Інформаційні стріми з 8 ранку до 0 ночі у співробітництві з відомими журналістами та блогерами на каналах UMN та skrypin.ua

Наш Facebook: https://www.facebook.com/UkrMediaNetwork

Наш Тelegram: https://t.me/UMNuaНаш Twitter: https://twitter.com/UMN_ua